דילוג לתוכן
מבזקים
יום חמישי, 31 ביולי 2025

הפגנות ענק באוסטרליה נגד נתניהו ודרישה להטיל סנקציות על ישראל

IMG_5622

ההפגנות האנטי־ישראליות באוסטרליה חוצות קווים אדומים

הגל ההולך וגובר של הפגנות אנטי־ישראליות באוסטרליה ביממה האחרונה חצה כל גבול. אלפי מפגינים השתלטו על מרכזי הערים מלבורן וסידני, הניפו דגלי פלסטין וקראו קריאות שהוגדרו על ידי רבים כאנטישמיות בוטה.

במרכז העימותים עמדו ההפגנות במלבורן, שם צעדו המוני פעילים דרך מרכז ה־CBD כשהם מתופפים בתופים, שורקים ומניפים שלטים בגנות ישראל. בין הקריאות נשמעו סיסמאות מקוממות כגון: “מוות לצבא הציוני” – קריאה שהותירה משפחות עם ילדים המתגוררות באזור המומים ומבוהלים.

לצד ההפגנות, נרשמו גם פעולות ונדליזם: משרדי חברת הלוגיסטיקה Toll Group בעיר הותקפו – חלונות נופצו, צבע אדום נשפך על קירות, ועליהם רוססו סיסמאות קשות: “מוות לישראל, מוות לאמריקה, מוות לאוסטרליה”. הפעילים עצמם הפיצו את תיעודי הפעולה ברשתות החברתיות תוך קריאות לשבש פעילות חברות שלהן קשרים, לכאורה, עם ישראל.

המשטרה המקומית הודתה שאין בידה סמכות מיידית לעצור את המוחים על סמך הקריאות בלבד, משום שהן אינן עוברות באופן מובהק על החוק הפלילי האוסטרלי. אך הביקורת הציבורית על אוזלת היד של הרשויות הולכת וגוברת, במיוחד מצד קהילות יהודיות שחשות מותקפות ומבודדות.

ממשלת אלבנסי בלחץ

בזירה הפוליטית נרשם גל נוסף של מתח. ראש הממשלה האוסטרלי אנתוני אלבנסי יצא בביקורת פומבית על ישראל והגדיר את חסימת הסיוע לרצועת עזה “הפרה של החוק הבינלאומי”. שרת החוץ פני וונג הצטרפה אליו והדגישה כי מדובר גם ב”חוסר מוסריות מובהק”.

מנגד, חברי פרלמנט רבים וראשי קהילה יהודיים טענו כי אמירות כאלה “מלבות את השנאה ונותנות רוח גבית להפגנות האנטי־ישראליות”.

תוכניות לדרמות נוספות

קבוצת Palestine Action Group מתכננת הפגנה משמעותית נוספת ב־3 באוגוסט, הפעם על גשר Harbour Bridge בסידני – אחד הסמלים הגדולים של אוסטרליה. המשטרה כבר הודיעה כי לא תאפשר את הצעדה על הגשר, מחשש לסיכון חיי אדם ושיתוק התנועה בעיר. למרות זאת, המארגנים טוענים כי הם “לא יפסיקו להיאבק”.

תחושת חוסר ביטחון גוברת

בקרב הקהילה היהודית באוסטרליה נרשמת עלייה חדה בתחושת חוסר הביטחון. “זה כבר לא ויכוח פוליטי – זו שנאה טהורה,” אמר גורם בקהילה היהודית במלבורן. “אי אפשר להסביר לילדים למה אנשים זרים צועקים עלינו שצריך למות. אנחנו דורשים שהממשלה תציב גבולות ברורים”.

מה הלאה?

האירועים האחרונים מציבים את ממשלת אלבנסי במלכוד. מצד אחד, לחץ כבד מצד מפגינים ופעילים פוליטיים להחריף את הטון כלפי ישראל ואף להטיל עליה סנקציות. מצד שני, אובדן שליטה על המחאות האגרסיביות והסכנה לעליית אנטישמיות גלויה ברחובות.

בינתיים, נמשכת חקירה פלילית באוסטרליה בנוגע לפעולות הוונדליזם, אך טרם נעצרו חשודים. הציבור ממתין לראות האם המפגינים ימשיכו להסלים – או שהרשויות יצליחו להחזיר את הסדר הציבורי לפני ההפגנה הבאה.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם