דילוג לתוכן
מבזקים

פוטין מזרים תגבורות ענק במטרה למוטט את ההתנגדות האוקראינית

פוטין מזרים תגבורות צבא ענקיות לכיוון אוקראינה. מדובר בנחיל ענק שלהערכת המודיעין האמריקאי צפוי להיכנס למערכה בימים הקרובים ועלול להכריע את גורלה של קייב.

צילומי לוויין אמריקניים שפורסמו ביום שלישי מראים שיירה אינסופית של כלי רכב צבאיים הנעה לכיוון הבירה. נוכח ההתנגדות האוקראינית המפתיעה מדובר בכוחות רוסיים הגדולים פי כ-2.5 מההערכה הקודמת.

אורכה של השיירה שנעה ללא הפרעה דרך בלארוס מגיע ל- 64 ק"מ. גורם צבאי אמריקני אמר כי "רוסיה צפויה להביא למצור על קייב שעלןל לנפץ את ההתנגדות האוקראינית ההירואית עד כה".

גם בשטח בלארוס ישנה היערכות נוספת של כוחות קרקע אחרים, המרוכזים כ-30 ק"מ מהגבול. עד כה נהרגו ונפצעו יותר מ-400 אזרחים אוקראינים וכ-520 אלף נמלטו מן המגינה המותקפת.

העולם מזרים לאוקראינה סיוע הומניטרי, כסף ונשק אבל לא סיוע מעשי בשטח. אוקראינה מקבלת גם מודיעין וסיוע לוגיסטי אבל בהיעדר יכולת אווירים וללא סיוע זר הרוסים צפויים לנצח רק בשל היתרון המספרי העצום והשליטה המוחלטת מן האוויר.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם