דילוג לתוכן
מבזקים
יום חמישי, 18 ביוני 2026

החטופים חולצו בשלום תחת אש מהקומה השנייה של מבנה ברפיח

בני משפחות שני החטופים ששוחררו הלילה משביים ברפיח נפגשו עימם בבית החולים שיבא. מצבם מוגדר טוב והם צפויים להשתחרר בקרוב לחיק משפחותיהם. בן משפחה של אחד המשוחררים סיפר "נפגשנו התחבקנו איתם. אפשר להתחיל את היום. הם מוקפים במשפחה וילדים", שיתף.

דובר צה״ל מסר כי "הם הוחזקו על ידי חמאס ברפיח. הם חולצו על ידי לוחמי הימ"מ, שב"כ, שייטת 13, מבצע שעליו עובדים תקופה כבר ממושכת ועד עכשיו לא היו תנאים לבצע אותו. במבצע הזה יש מורכבות מאוד גדולה להגעה אל היעד בלב רפיח. הכוחות הגיעו בצורה חשאית ליעד וביצעו פעולה מורכבת על בניין בקומה השנייה שבו הוחזקו החטופים".

הדובר הצבאי הוסיף כי הכוחות הסתערו למבנה בפריצה חמה עם מטען, נכנסו למבנה תוך הפעלת אש לנקודות סמוכות על ידי כוחות בשטח מהאוויר ושליפה של שני החטופים. "בזמן החילוץ מחבלים ירו לעבר הלוחמים, תקפנו מטרות של חמאס מהאוויר ואפשרו לכוח לצאת מהמבנה. לוחם אחד שנפצע קל מאוד. הכוח מהשב"כ והימ"מ ניתק מגע עם סיוע של שייטת 13 וחטיבה 7 של השריון, העבירו את החטופים למסוק, שלקח אותם לשיבא לעשות בדיקות רפואיות. עכשיו שני החטופים עם בני משפחותיהם", מסר.

המבצע נוהל מחפ"ק השב"כ בת"א שבו ישבו ראש השב"כ, הרמטכ"ל, מפכ"ל, מפקד חיל האוויר. היו הערכויות לאירוע הזה והמתינו לתנאים המאפשרים. לחפ"ק הגיעו גם ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט. "התקיפות של חיל האוויר היו בגדוד שבורה, כדי לא להבין לגדוד שם מה קורה, ולאפשר לצה"ל ניתוק מגע", הסביר הגרי על הודעת צה"ל שנמסרה קודם לכן.

קלרה מרמן, אחותו של פרננדו, בן 60, ובת זוגו של לואיס, בן 70, שוחררה בפעימה החמישית של עסקת החטופים לאחר 53 ימים בשבי, יחד עם אחותה, גבריאלה ליימברגובתה מיאה. חמשת בני המשפחה נחטפו בבוקר החג מקיבוץ ניר יצחק בעת שבילו יחד. המשפחה חגגה יום הולדת לנכדה של קלרה. למיאה, גבריאלה וקלרה אזרחות ארגנטינאית. הפעם האחרונה שמישהו מבני המשפחה יצר קשר הייתה כשלואיס עדכן שהמחבלים בתוך הבית וזורעים בו הרס. הצבא הגיע לביתם בשעה 16:00 ובני המשפחה כבר לא היו שם. בבית נמצאו סימני ירי, הארונות פורקו והרכוש נבזז.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם