מסלולי ליסינג מאפשרים לשכירים ולעצמאיים ליהנות ממימון עבור הרכב הפרטי. במאמר הבא נציג את יתרונות הליסינג ואת מה שכדאי לבדוק לפני שחותמים על החוזה
רכב פרטי הוא כיום אמצעי התחבורה הנפוץ בישראל. התלות בו נובעת מתחבורה ציבורית לקויה ומהרגלים שהתפתחו במשך שנים, כמו גם מתנאי מימון נוחים. בין היתר, שכירים ועצמאיים יכולים כיום לממן לעצמם נסיעה על רכב פרטי חדש באמצעות מסלולי ליסינג וזאת עם הון עצמי מינימאלי בלבד.
ראשית, יש להבין מהו ליסינג ומה מאפשר מסלול המימון. בתוך כך כדאי להבחין בין ליסינג מימוני לבין ליסינג תפעולי. לשם השוואה, ליסינג מימוני כולל תשלום ראשוני ולאחר מכן תשלום חודשי לתקופה קבועה מראש. בתום התקופה, הלקוח יכול לבחור האם לשלם את יתרת הסכום ולהעביר את הרכב לבעלותו, או להחליף לרכב חדש ולהמשיך לעוד תקופה נוספת. מנגד, במסלול ליסינג תפעולי העלות החודשית כוללת גם את כל עלויות התחזוקה מלבד ביטוח רכב חובה ומקיף.
שנית, ליסינג מיועד כיום לעובדים שכירים ועצמאיים כאחד. בעבר נהוג היה להשתמש בליסינג כהטבה לבעלי תפקידים בכירים, אך כיום זו אופציה שרלוונטית גם לאנשים פרטיים בלי קשר למקום העבודה שלהם. בפועל זה אומר שיש יותר מסלולי ליסינג לבחור ביניהם וגם תחרות שתורמת לירידת המחירים.
הרכב חדש אבל לא שלכם
היתרון המובהק של ליסינג הוא שבעזרתו ניתן לנסוע על רכב בלי לגייס הון עצמי. מהבחינה הזו מדובר בסוג של הלוואה, אך כזו שבה הבעלות על הרכוש נשארת אצל החברה המלווה. כאמור, בסוף התקופה אפשר לבחור האם להעביר את הבעלות על הרכב ולשלם את יתרת הסכום, אך המצב בפועל הוא שרוב האנשים מעדיפים להמשיך ולהתחדש עם רכב חדש כל 3 שנים.
היעדר הבעלות לא אמור לפגוע בחוויית השימוש אך הוא לא מאפשר לאנשים בליסינג לצבור רכוש. בנוסף, התשלום החודשי עלול בשלב מסוים להכביד על משק הבית למרות שהוא אמור להישאר קבוע. כמו כן, יש אנשים שבתום התקופה רוצים להעביר את הרכב על שמם אך מגלים שעדיין אין להם את ההון העצמי הנדרש לשם כך.
למי זה מתאים?
רכב ליסינג יכול להתאים לאנשים שמוכנים לשלם סכום מסוים מעל המחירון בתמורה לנסיעה על רכב חדש. כאשר לאותו אדם אין את ההון העצמי הנדרש לרכישת הרכב, מסלולי הליסינג בהחלט מעניקים אפשרות טובה לשיפור באיכות החיים. מנגד, מי שלא יכול להתחייב להחזר חודשי גבוה לא ימצא גם במסלולי הליסינג מענה.
לבסוף, חשוב להתאים את תנאי המסלול לצרכים האישיים. התאמה כזו תבוא לידי ביטוי בבחירת רכב לפי מספר הנפשות, מספר הקילומטרים שעושים בשנה, הוצאות האחזקה והביטוח הנלוות וכן הלאה. בעזרת התאמת הרכב לצרכים ניתן ליהנות ממנו למשך זמן ובלי חרטות.