העטיפה היתה מאז ומתמיד חלק בלתי נפרד מהמוסיקה. עטיפות של תקליטים מסויימים היו כה משמעותיים חברתית עד שהפכו סמל, אות ומופת המייצגת תקופה – לעיתים יותר מהמוסיקה שעל גבי התקליט, ובהמשך הדיסק. למשל מעבר החצייה של הביטלס, הלשון המשורבבת של הרולינסטונס, הבננה של אינדרגאונד וולווט, הפריזה של הפינק פלויד ועוד ועוד.
.
גם היום חשוב לא רק להתמכר למוסיקה אלא גם לצפות ברזולוציה גבוהה ועל מסך אינצ׳ים ענק בטלוויזיה חכמה בקליפים. טמונות שם חוויות מרהיבות בעיקר בימי מצור כפוי אלה.
ואין לפסוח על העטיפה הווירטואלית של להיטים ואומנים מופלאים שמעבירים את חיינו בהנאה אין קץ. הנה אחת כזו של מה שאני מאזין לו כרגע.
.
אגב, למרבה הצער, בישראל אין ולו עטיפת תקליט אחד משלנו שהפכה אגדה וחבל. מצד שני, יש לנו מוסיקה ייחודית נהדרת.
.
רמי יצהר
Rami Yitzhar