מבזקים

הדרכים לטיפול בסרטן בלוטת התריס

סרטן נחשב לאחת המחלות הבולטות בעידן המודרני, על כל סוגיו. סרטן בלוטת התריס הוא דוגמא לאחד מסוגי הסרטן בגופנו, ורצוי להכיר את המחלה וגורמיה, כדי לדעת להבחין בה בזמן, ולקבל טיפול מתאים, בהקדם האפשרי. אם הגידול של סרטן בלוטת התריס הוא אינו ממאיר, אז ניתן לטפל במחלה זו באמצעות תרופות. במידה והגידול הוא ממאיר, אז אין ברירה אלא לשלב פעילות כירורגית כדי לטפל בגידול הממאיר. במידה ולא נדרש ניתוח כירורגי, במקרה של גידול לא ממאיר, אז הפתרון במקרים אלו הוא פנייה לרופא אנדוקרינולוג, אשר ייתן תרופות מתאימות, כדי לטפל בבעיה של בלוטת התריס, כגון פעילות יתר של בלוטת התריס או לחילופין, תת פעילות של בלוטת התריס. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם רופא מקצועי כדי לקבל חוות דעת אודות דרך הטיפול המתאימה ביותר, לטיפול בבעיה של בלוטת התריס. לעיתים תרופות יספיקו כדי לטפל בהשלכות של המחלה, כגון קשיי נשימה או קשיי בליעה, ולעיתים תידרש גם התערבות של רופא כירורג כדי לפתור את הבעיה ואת השלכותיה עבור המטופל.

 

מה ההשלכות של בעיות בתפקוד בלוטת התריס בגופנו?

בלוטת התריס מפרישה הורמונים המשפיעים על תפקוד הגוף, למשל על פעילות חילוף החומרים, לחץ הדם ועוד פעולות מגוונות המתקיימות בגוף האדם. בעיות המתרחשות בתפקוד של בלוטת התריס, יכולות ליצור חוסר איזון הורמונלי, אשר יוביל לבעיות בתפקוד של בלוטת התריס. בעיות בתפקוד של בלוטת התריס, יכולות לגרום למצב של תת פעילות בלוטת התריס או להיפך, לפעילות יתר של בלוטת התריס. הסיבות לבעיה בתפקוד של בלוטת התריס יכולות להיות מגוונות, כגון מחלות ממאירות, מחלות אוטו-אימוניות או תגובות יתר לתרופות מסוימות אותם נוטלים המטופלים.

 

סרטן בלוטת התריס: מה זה אומר?

סרטן בלוטת התריס הוא למעשה גידול של בלוטת התריס, כתוצאה מהמחלה. הגידול של בלוטת התריס יכול להיות ממאיר או שפיר. סרטן בלוטת התריס יכול לגרום לתסכול רב, אך ניתן לטפל בו באמצעות תרופות או באמצעים כירורגיים, במידה ונדרש. ניתן לזהות סרטן של בלוטת התריס, בשלביו הראשונים, על ידי גוש בצוואר המטופל. תסמינים אחרים, אשר אמורים לעורר חשד לסרטן בלוטת התריס, הם: תחושת צרידות או קשיי בליעה או אפילו קשיי נשימה, שלא עוברים מעצמם, גם לא לאחר שבועות רבים. כדי לאבחן את הגידול של בלוטת התריס מבצעים בדרך כלל בדיקת אולטרא -סאונד של הגידול וכן לוקחים דגימת ביופסיה, כדי להעריך את גודלו של הגידול הרלוונטי. בהתאם לתוצאות הבדיקה, ניתן להחליט האם לבצע כריתה חלקית או כריתה מלאה של הגידול הממאיר, בהתאם להחלטת המנתח, לתוצאות  הטובות ביותר עבור המטופל. מטופלים העוברים ניתוח כירורגי להסרת גידול של סרטן בלוטת התריס, בדרך כלל מתאוששים ממנו היטב, והניתוח לא אמור להיות מסובך למדי.

 

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן