הרכב של שבעה שופטי בית המשפט העליון החל לדון בעתירה המבקשת למנוע מנתניהו המשך שימוש באיכוני שב״כ לצורך הכנסת ישראלים לבידוד.
בדיון בבגצ נטען כי
400 אלף ישראלים נכנסו לבידוד שווא בגלל איכוני שב״כ מופרכים ושגויים. מלכתחילה נטען שוב ושוב, כולל על ידי ראשי השב״כ כי אין להשתמש בטכנולוגיית הריגול והמלחמה בטרור לצרכים שאינה מיועדת לה מלכתחילה וכי שימוש יניב עיוותים חמורים. נתניהו התעקש והתוצאה היא התעללות בנו.
.
ועדת החוץ והביטחון של הכנסת אישרה את המשך השימוש בטכנולוגיה רק עד ל-20 בינואר ואולם נתניהו דורש להאריך את המצב הקיים ללא הגבלה בשל הבחירות.
בדיון התברר כי לפחות שני שלישים מהבידודים שנכפו על ישראלים היו שגויים מה שגרם נזק גדול לכלכלה ולא פחות מכך נזק מיותר למאות אלפי ישראלים.
בגצ יקבל החלטה בימים הקרובים.
.
עניין מרכזי
בשורה מ״עניין מרכזי״: הורידו חינם את האפליקציה שלנו בגוגל פליי לאנדרואיד https://play.google.com/store/apps/details?id=com.centralnilinterest
https://www.youtube.com/channel/UC6U28cOAxZQSBHb2uMIgbeA