חקירת הפיגוע ליד שגרירות ישראל בניו דלהי מצביעה על מעורבות איראנית בניסיון הפיגוע. שגריר ישראל בהודו, ד"ר רון מלכה, אמר לאחר ניסיון הפיגוע, כי ישראל והודו משתפות פעולה בחקר האירוע.
.
בראשית השבוע הוטס לניו-דלהי צוות של המוסד, בטיסה מיוחדת, ונפגש עם הסוכנות הלאומית למודיעין ההודית (NIA). הצוות הישראלי החל לפעול, כך על פי דיווחים בעיתונות ההודית, בשיתוף ה- NIA לאיתור חשודים ואיתור עדויות בנוגע למעורבים באירוע. שלטונות הודו עצרו כמה חשודים.
.
בתוך כך, החל להיאסף מידע מפרופילים של פעילים ברשתות החברתיות, להם קיים לכאורה קשר לניסיון הפיגוע.
.
מומחי זיהוי פלילי הודיים שבדקו את שאריות מטען הנפץ מצאו כי הוא הוטמן בפחית משקה בתוך שקית, אליה הוצמד טיימר. עד כה, לא נמצאו עדי ראייה או תמונות ממצלמות אבטחה באזור, המצביעות על חשוד בהטמנת המטען.
.
מועד הפיגוע נקבע ליום השנה ה- 29 לכינון היחסים הדיפלומטיים בין הודו וישראל, ובמקום התגלה מכתב שהושאר ככל הנראה על ידי מבצע הפיגוע, בו נכתב כי פיגוע בוצע כנקמה על חיסולו של מפקד כוח קודס האיראני, קאסם סולימאני וחיסולו של אחד מאבות תוכנית הגרעין האיראני, ד"ר פחריזאדה, בהתנקשות בפאתי טהרן בשלהי נובמבר 2020. סולימאני חוסל בינואר 2020 בתקיפת טיל שנורה מכלי טיס אמריקאי בלתי מאויש בעיראק.
.
זהו אינו הפיגוע הראשון בשגרירות ישראל בניו-דלהי. בפברואר 2012 התפוצצה מכוניתה של אשת השגריר הישראלי בהודו, באמצעות מטען שהוצמד לרכבה. בפיצוץ נפגעו ארבעה ישראלים, אנשי השגרירות. חקירת אירוע זה הובילה למציאתם של ארבעה חשודים, אשר קיבלו מימון מאיראן לביצוע הפיגוע.
.
עניין מרכזי