מבזקים

נתניהו מילל: המשפט הוא הצגה נגדי

נתניהו הגיב על יום הדיונים המעשי הראשון נגדו. לדבריו,

 "כמי שדוגל בערך שלטון החוק, הגעתי היום לבית המשפט כדי לשמוע את התובעת", אמר נתניהו בפתח דבריו.

.

"לעומת זאת, בשימוע שלי, כשפרקליטיי הציגו את דברי ההגנה לטובתי, אותה תובעת אפילו לא הייתה נוכחת. אין דבר שמוכיח יותר שהשימוע בענייני היה הצגה, משחק מכור מראש".

.

הוא הוסיף: "אני רוצה לקוות שהמשפט יתנהל אחרת, אבל מהפרקליטות אין לי ציפיות. שמעתי היום מילים על שימוש פסול בכוח שלטוני. כל ההליך שהתנהל נגדי היה שימוש פסול בכוח השלטוני שבידי הפרקליטות. לא סתם חוק, חוק יסוד שמחייב קבלת אישור לפתיחת חקירה על-ידי היועמ"ש. ולמה הם עשו את זה? כי הם במסע ציד. הם לא חקרו או חיפשו עבירה, הם חיפשו אדם – אותי".

.

סגן הרמטכ״ל לשעבר ח״כ יאיר גולן ממרצ תקף את ראש הממשלה נתניהו בעקבות דבריו נגד הפרקליטות.

.

לדבריו, ״האיש שהפסיד ארבע פעמים בבחירות טוען שהמשפט שלו הוא ״ניסיון הפיכה״. ההפיכה היחידה היא שאדם שאין לו מנדט מהציבור מנהל את המדינה באמצעות שקרים, תכסיסים והתנהלות של ראש ארגון פשע. לך״, אמר גולן.

.

יו"ר כחול לבן בני גנץ אמר היום כי ראש הממשלה בנימין נתניהו "הוכיח הערב שהוא לא כשיר לכהן כראש ממשלה, והוא זה שמנסה לבצע הפיכה שלטונית". זאת בתגובה לדבריו של נתניהו בתום היום הראשון לשלב ההוכחות במשפטו. עוד אמר על מתקפתו של נתניהו על הפרקליטות כי היא "נועדה למטרה אחת – דה לגיטימציה לתוצאות המשפט וניסיון לצבור כוח בלתי מוגבל".

.

 

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן