מבזקים

מה עושים במקרה של תאונת רכב?

תאונת דרכים היא אירוע שכיח למרבה הצער, כאשר כל נהג עשוי להיקלע לכזאת במוקדם או במאוחר.

גם התנגשות קלה עשויה להיות מלחיצה, כאשר לאירוע התאונה מתווספים אלמנטים מלחיצים נוספים דוגמת חסימת הכביש והפרעה לנהגים האחרים, כעס והאשמות בין המעורבים וכמובן חשש מפגיעה גופנית.

מספר טיפים להתנהלות נכונה בעת תאונת רכב

לפני הכל יש לוודא כי כל הנוכחים ברכב בריאים ושלמים ואין פגיעות ופציעות מהותיות. במקרה של פציעה דוגמת דימום, קושי בתנועה או אובדן הכרה, יש להזעיק מייד שירותי עזרה ראשונה. במידה ובמקום נוכח מי שמוסמך להעניק שירותי עזרה ראשונה ניתן להסתייע בו.

חשוב לדעת: במקרה של תאונה עם נפגעים חל איסור על הזזת הרכב או הנוסעים/הפצועים, ויש להמתין לשירותי ההצלה ולמשטרה, למעט קיום סיכון ממשי.

זיהוי סיכונים – במידה ומדובר בתאונה קשה וקיים חשש להתלקחות הרכב יש להוציא בזהירות ובמהירות את כל הנוכחים ברכב ולהתרחק ממנו.

במקרה של תאונה קלה בה ניכר כי הנזק הוא לרכוש בלבד – יש לסלק את המכונית מן הכביש לצד הדרך, להימנע מהפרעה לתנועה ולהציב משולש אזהרה בסמוך לרכב.

החלפת פרטים – יש לנהוג בכבוד ובאדיבות בנהג הרכב הנוסף המעורב בתאונה, לוודא כי גם הנוכחים ברכבו בשלום, ולהחליף פרטים בצורה מסודרת. חשוב להחזיק ברכב דרך קבע כלי כתיבה למקרה הצורך, ובמידה ואלו חסרים ניתן לצלם בעזרת הנייד את המסמכים הרלוונטיים: רישיון הנהיגה של הנהג, רישיון הרכב ותעודת ביטוח רכב.

במידה וקיימים מפגעים בדרך שהובילו לתאונה מומלץ לצלם גם אותם.

במידה וקיימים עדים לתאונה יש לקחת מהם פרטי התקשרות למקרה הצורך.

בכל מקרה אין לעסוק במעמד התאונה בשאלת האשמה והאחריות. אין להודות בדבר ואין לחתום על כל מסמך או הצהרה אשר מטילים עליכם את האחריות לתאונה. יש להחליף את הפרטים בצורה מסודרת, למסור לנהג הרכב המעורב בתאונה את הפרטים והמסמכים הרלוונטיים, ולהותיר את הדיון בנושא האשמה לחברות ביטוח רכב ולמשטרה.

במידה וקיים ספק לגבי היקף הנזק שנגרם בתאונה מומלץ לצלם גם את הרכבים המעורבים. לאחר החלפת הפרטים במידה והרכב כשיר להמשך נסיעה למרות הפגיעה בו, ניתן לנהוג ברכב ולהתפנות מן המקום.

במידה והפגיעה ברכב אינה מאפשרת נסיעה בטוחה בו – יש להזמין למקום שירותי גרירה. ביטוחי רכב מצד ג' וביטוח מקיף לרוב יכללו שירות כזה בפוליסת הביטוח, וחשוב להחזיק בהישג יד את פרטי חברת הגרירה אשר מצויה בהסדר.

יש להודיע לסוכן הביטוח על התאונה והנזק שנגרם, ולהעביר אליו את המסמכים ופרטי הנהג/ים הנוספ/ים המעורב/ים.

טיפול בנזקי התאונה

גם כאשר במעמד התאונה לא ניכרו סימני פגיעה ופציעה למי מהנוכחים ברכב, סימנים כאלו עשויים להופיע בהמשך. כאבי ראש, כאבי גב, נוקשות בצוואר ותחושות אחרות- נפוצים לאחר תאונת דרכים, ודורשים הגעה אל בית החולים לצורך תיעוד ולטיפול ראשוני.

תביעת הביטוח בגין נזקי גוף תבוצע כנגד החברה המבטחת בביטוח החובה של הרכב – ללא קשר לשאלת האשמה בתאונה. במקרה של פגיעה מומלץ למצות את הטיפולים הרפואיים הנדרשים ולנהל תביעה לפיצוי באמצעות עורך דין מתמחה בתחום.

טיפול בנזקי רכוש יתבצע בהתאם לסוג הביטוח כאשר כאן מובילה שאלת האשמה בתאונה:

  • במידה והאחריות לתאונה מוטלת עליכם – על הנהג המעורב בתאונה לתבוע את הנזקים אשר נגרמו לרכבו מחברת הביטוח שלכם, המבטחת את הרכב בפוליסה צד ג' או מקיף.
  • במידה והנזק נגרם באחריות נהג אחר – יש לתבוע את התיקון מחברת הביטוח שלו ובהיעדר ביטוח רכוש מן הנהג באופן ישיר.
  • נזקים אשר נגרמו לרכב האחראי לתאונה יהיו מכוסים במסגרת ביטוח מקיף בלבד.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן