מבזקים

הצוותים הרפואיים סובלים מתופעות טראומטיות בשל הטיפול המתמשך בחולי קורונה

מחקר מקיף שנערך בקרב רופאים, אחיות ואנשי צוות רפואי מסייע במהלך השנתיים מאז פרץ הנגיף מעלה ממצאים מדאיגים באשר להשלכות ארוכות הטווח העלולות לנבוע מן העיסוק המתמשך בטיפול באוכלוסיה הנפגעת. מדובר בסכנה מוחשית לכך שחלק לא קטן מן הצוותים עלולים לנקוט בפוסט טראומה מהסוג שלוקים בה לוחמים בשדה הקרב. מדובר בתופעה בעלת השפעות חמורות וארוכות טווח על חיי הלוקה בפוסט טראומה.
בניגוד לשדה הקרב שם לוחם עלול להפגע נפשית ברגע אחד במהלך הקרב כשמדובר בעבודת הצוותים הרפואיים, הפעילות המתמשכת בתנאים הקשים היא שעלולה להביא למצוקה הנפשית ארוכת הטווח.
המחקר נערך על ידי עמותת נט"ל, שמתמקדת בימים כתיקונים בעיקר בסיוע לנפגעי פוסט טראומה על רקע שירות צבאי. המחקר הנוכחי נערך במסגרת פרויקט "לבריאות" של יחידת קהילה וחוסן של העמותה. במסגרת הפרויקט עוברים הצוותים סדנאות מיוחדות להתמודדות עם הקשיים. ממצאי המחקר מעלים חשש כבד לאחר שהעלה כי כמחצית מהמשתתפים במחקר (49%) העידו שהם חשים מצוקה בשל החשיפה לחולי קורונה במסגרת עבודתם. 
מנכ"לית נט"ל אפרת שפרוט אומרת כי "השנתיים האחרונות היו קשות, עמוסות ובלתי צפויות, והביאו איתן קשיים נוספים לאלו שהיו קיימים כבר לפני פרוץ הקורונה. השילוב בין עומס בעבודה, התמודדות יומיומית עם סיטואציות קשות רגשית וחשש אישי לשלומם, הביאו לנקודת רתיחה והשפיעו על מצבם הנפשי של עובדי מערכת הבריאות".
״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן