התפתחות מדאיגה בגישתו של פוטין לישראל. רוסיה תקפה את הכיבוש הישראלי ברמת הגולן והבהירה כי אינה מכירה בריבונותה באזור. את ההודעה מסר סגן השגריר הרוסי באו״ם.
ההודעה המתריסה פורסמה זמן קצר לאחר ששר החוץ יאיר לפיד פרסם הודעת תמיכה באוקראינה שכללה גינוי לרוסים. בירושלים רואים בדאגה את מגמת ההתרחקות של פוטין מישראל כשמנגד גוברת תמיכתו בסורים ובפעילות האיראנית בחזית הצפונית שלנו.
ראש הממשלה בנט שהבין את הרמז הקפיד מאוד לא להזכיר את רוסיה ולא לגנותה בהתייחסותו למלחמה אתמול בטקס סיום קורס קצינים בבה״ד 1. גם השר ליברמן אמר כי על ישראל לשתוק ככל האפשר. בנט ולפיד העביר לשרים הוראה כזו. ההודעות הישראליות מתייחסות אך ורק לסיוע הומניטרי לאוקראינה ולרצון לחלץ ישראלים ויהודים החפצים בכך.
ואכן נציגים של משרד החוץ הוצבו במעברי הגבול של אוקראינה עם המדינות השכנות אליה ומי שיגיע לשם יוכל לפנות אליהם.
ההחרפה ביחס הרוסי לישראל מתבטאת גם בהודעות פומביות חוזרות ונשנות בחודשיים האחרונים בגנות הפעילות הצבאית הישראלית נגד אינטרסים איראניים בתחומי סוריה. הצבא הסורי החל גם להפעיל צעדי ענישה של שיבוש אפשרות הנחיתה בנתב״ג כל אימת שמטוסים ישראליים חודרים למרחב האווירי הסורי או עולים לאוויר לשם פעילות התקפית.
עניין מרכזי