מבזקים

קצין איראני בכיר ״נפל למותו״ ומדען הורעל ומת

בכירים במערכת הביטחון הכחישו בשיחה יזומה עם העיתון האמריקני ניו יורק טיימס כל קשר ישראלי למותו של מפקד כוח קודס האיראני שנפל ביום שני ממרפסת ביתו.

ממשמרות המהפכה נמסר למשפחתו של הקולונל עלי אסמאעילזאדה כי הוא התאבד, בשל בעיות פסיכולוגיות לאחר פרידה מאשתו, וכי הוא הותיר מכתב התאבדות.

לעומת זאת האתר האופוזיציונרי "איראן אינטרנשיונל" פירסם מפי מקורותיו שסיפור ההתאבדות הוא רק כיסוי. לפי הדיווח, לאחר חיסול קולונל כוח קודס חסאן סעיד חודאי לפני כשלושה שבועות, המודיעין של משמרות המהפכה חיפש מדליפים של מידע ביטחוני בתוך הכוח. התעורר חשד לגבי אסמאעילזאדה – והארגון החליט לחסל אותו ולביים זאת כהתאבדות, כך לפי הדיווח.

וזה עוד לא הכל: כלי תקשורת אחר בשפה הפרסית דיווח כי לפני ימים אחדים מת דוקטור איוב אנטזארי, מומחה להנדסת תעופה וחלל באוניברסיטת שריף בטהראן. אנטזארי הועסק במרכז מחקר ופיתוח בעיר יזד, שבו עבד על פיתוחם של טילים ורחפנים.

בחלק מהדיווחים נטען כי מותו המסתורי של המדען נגרם בשל הרעלת מזון מסתורית המזכירה את שיטות הפעולה של פוטין כנגד מתנגדיו או מי שהיו מקורביו ולפתע סר חינם.
השלטונות האיראניים לא מסרו גירסה כלשהי בנוגע למותו של המדען הזה.

העיתון הכווייתי אל-קבאס דיווח מפי מקורות איראניים כי המדען מצא את מותו בעיר יזד שבמרכז איראן בדרך מסתורית כמה ימים אחרי החיסול של בכיר כוח קודס בטהרן.

בעיתון אחר נכתב כי איוב אנתזארי היה מומחה בתחומי הטילים והמל"טים האיראניים, והוזמן לארוחת ערב אצל אחד מקרוביו לפני מותו.

לפי הדיווח, עם חזרתו מארוחת הערב הידרדר מצבו של המדען האיראני והוא פונה לבית החולים סייד א-שוהדא בעיר יזד. עוד דווח כי המדען סבל מדימום פנימי ומת שעתיים לאחר פינויו לבית החולים, למרות מאמצי הרופאים.

כמו כן נטען כי אנתזארי היה אחראי על כמה פרויקטים גדולים בתחום המל"טים והטילים הבליסטיים במחנה צבאי בעיר יזד. בחודש שעבר הוזמן אנטזארי לארוחת ערב ע"י מי שכונה "קולגה" שלו. בין השניים נרקמה ידידות לאחר שאותו אדם ניהל עם אנטזארי מספר שיחות. הוא הצליח לרכוש את אמונו של המדען, שנענה להזמנה.

לאחר שהפגישה הסתיימה, אנטזארי עשה את דרכו חזרה לביתו, ואז חש בחילה והתמוטט. הוא הובהל במהירות לבית החולים "סייד אל שוהדא" בעיר יזד, ולאחר מספר ניסיונות החייאה הוכרז מותו.

מאז התקרית כוחות הביטחון האיראניים מנהלים מרדף אחר אותו מארח מסתורי, אך זה עזב את המדינה באותו לילה מיד אחרי הארוחה המדוברת.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן