חדלות פירעון היא למעשה הליך משפטי אשר מתרחש ביוזמתו של חייב במטרה להכריז על עצמו בתור חדלות פירעון שכן, מדובר על תהליך אשר ידוע גם בתור פשיטת רגל. כמו כן, בעת בה אנו מדברים על הכרזה של חדלות פירעון, הרי שמדובר על פעולה שיכולה להתבצע על ידי החייב עצמו, או לחילופין על ידי נושיו.
זאת בעוד כי ניתן לומר באופן חד משמעי כי מדובר על תהליך שעשוי להיות סבוך לא פעם ולעיתים מחייב איסוף של לא מעט נתונים על מנת להבטיח את הצלחתו. על מנת לסדר לכם את כל הבלגן הסובב סביב נושא חדלות פירעון, ריכזנו עבורכם במאמר הבא את כל הדגשים הרלוונטיים שחשוב לדעת בנושא חדלות פירעון.
מהי חדלות פירעון?
חדלות פירעון היא למעשה הליך משפטי בו ניתן להכריז על ארגון או לחילופין על חברה בתור פושטי רגל. על כן, אדם שמצא את עצמו במצב הוא הוא חדל פירעון, יהיה חייב יותר כסף ממה שמתאפשר לו לשלם ומשכך, אינו יכול לכסות את חובותיו. חדלות פירעון היא מצב כלכלי המייצג מצוקה שבה ארגון או לחילופין אדם פרטי אינם יכולים בתשלום החובות שלכם, זאת בעוד כי בניגוד לדעה הציבורית הרווחת אשר נוטה לחשוב אחרת, יש לציין כי לא מדובר על עבירה פלילית המתלווה אל עונשים פליליים כאלו ואחרים.
במידה ואתם מודאגים ממצב של חדלות פירעון, ההמלצה המרכזית תהיה לפנות לשירותיו של עורך דין מיומן ומנוסה בתחום חדלות פירעון שכן, מדובר על איש מקצוע שיעניק לכם את האפשרות לעבור את ההליך המשפטי על הצד הטוב ביותר בצורה כזו בה תוכלו להגן על הנכסים שלכם בצורה המיטבית. יחד עם זאת, חשוב לציין כי הליך חדלות פירעון הוא הליך אשר יכול להתחיל על ידי בית המשפט, החייב, אחד מנושיו, המפרק או לחילופין המנהל.
האם אפשר להתאושש מחדלות פירעון?
בעת בה ארגון אינו מחזיק באפשרות לשלם את חובותיו, עלול הארגון להגיש בבקשה לפשיטת רגל שכן, מדובר למעשה על שלב קריטי במיוחד בכל הסובב סביב האפשרות להתחיל מחדש. זאת בעוד כי הדבר הראשון שעליכם לזכור בעת הליך של פשיטת רגל זה העובדה כי לא מדובר על תהליך שעליכם להתבייש בו ואף מדובר על שלב הכרחי בקרב כלל העסקים השונים ברחבי מדינת ישראל. נוסף על האמור, יש לציין כי המושג "חדלות פירעון" הוא למעשה מושג משפטי שניתן לבצע בו שימוש על מנת לתאר מגוון רחב של מצבים פיננסיים, בעוד שחדלות פירעון קשורה ברוב המוחלט של המקרים לפשיטת רגל, אשר מהווה את הפעולה השכיחה ביותר של חדלות פירעון.