מבזקים

טסט לשנה: איך להכין את הרכב לטסט השנתי

אצל רובנו, בשעה שאנו נכנסים למבחן הרישוי השנתי לרכב עולה איזשהו חשש או פחד או ספק, ולו הקטן שבקטנים, האם נעבור את הטסט או לא. הנה מה שכדאי לדעת כהכנה למבחן

בואו נודה על האמת: לכולנו יש פחד ממבחנים. גם אם אנחנו מצטיינים בתחום וגם אם עברנו איזושהי הכשרה מנטלית לקראת מצבים כאלו – הסיטואציה שבה אנו עומדים לפני מבחן ונמדדים אינה טבעית לנו. ובכל זאת, המבחנים האלו בדרך כלל נועדו לשרת אותנו, לחזק אותנו ולשמור עלינו. ככל שמדובר במבחן הרישוי השנתי לרכב – ה"טסט", השורה התחתונה היא שהוא באמת מגן עלינו. תקינות חלקים ברכב כדוגמת בלמים יכולה להציל את החיים שלנו, ופליטת מזהמים, איך שלא תסתכלו עליה -גם היא מצילת חיים בהסתכלות לטווח הרחוק. מעבר לבטיחות, למבחן השנתי יש גם עלויות. אגרת המבחן עצמה, בראש ובראשונה, עולה כסף. אם יצוצו בעיות במהלך הבחינה תהיינה עלויות תיקון נלוות, הרכב שייכשל יידרש לעבור בחינה חוזרת שגם היא בתשלום, והטרחה הזו גם גוזלת זמן, שאף הוא שווה כסף. כדי שתגיעו למבחן הזה מוכנים וערוכים ככל שניתן, סיפקנו כמה כלים שימושיים ותובנות.

הכינותם מראש

בטרם נכנס לבדיקות המכאניות והפנימיות של הרכב, כדאי להכין סוג של רשימת מכולת או צ'ק ליסט של הדברים שחייבים להיות לכם במעמד הטסט ותדרשו להציג אותם. ראשית – ביטוח רכב חובה בתוקף הוא מסמך מחייב, ולא ניתן לגשת למבחן כלל בלעדיו. לכך הוסיפו את רשיון הרכב המקורי, וגם את תעודת הזהות שלכם אם אתם בעלי הרכב. במידה ומישהו מטעמכם עושה את המבחן, עליכם לצייד אותו בטופס ייפוי כוח ובתעודת הזהות שלכם. גם את אגרת הרישוי עליכם להציג לאחר ששילמתם אותה. בדרך כלל במכוני הרישוי פועל סניף דואר קטן בו ניתן לשלם את האגרה, אך אם באפשרותכם לעשות זאת קודם לכן – כדאי. נוסף על המסמכים ישנו ציוד שחייב אף הוא להימצא ברכב, וחשוב מאד לוודא כי הוא שם:

  • צמיג חליפי תקין
  • אפוד זוהר
  • מגבה וציוד החלפת גלגל
  • משולש אזהרה
  • פח אשפה

את האחרון ספק אם אכן יבדקו אך אין זה שווה את הסיכון, ומעבר לכך – תמיד טוב שיש לאן לזרוק פסולת.

שעת מבחן

אם תשימו לב, הטופס שמחזיק הבוחן הוא גם סוג של רשימת מכולת שבה עוברים על סעיפי בדיקה קבועים ומוודאים כי הרכב שלכם עומד בהם. את הדברים העיקריים הנבדקים אנו מעלים כאן, ואת כולם אפשר לבדוק טרם הטסט, לוודא שהם תקינים ואם לא – לתקן.

  • תאורה – בדיקת התאורה כוללת מעבר על כל הנורות ברכב, בדיקת תקינותן, איזון הפנסים והאיתות. שימו לב כי גם נורה שרופה אחת יכולה להכשיל את הטסט והמנעו ממצב זה.
  • בלימה – בדיקת הבלמים ברכב היא אחת החשובות, ובה תדרשו לעמוד עם הרכב מעל משטח מדידה ולבלום על פי דרישות הבוחן. את המשמעות של בלמים תקינים אין צורך להסביר, ולבחינה הגיעו עורכים ובטוחים שהם במצב טוב ובולמים כחוק.
  • היגוי – מערכת ההגה והצירים השולטים ייבחנו אף הם על מנת לוודא כי קיימת העברת תנועה מלאה והתנגדות של ההגה.
  • פליטה – מדידה של פליטת הגזים מהאגזוז היא נקודת חשובה והבוחנים מקפידים עליה מאוד. לבדיקה זו חשוב להיערך מראש ולוודא כי הרכב אינו חורג מהכמות המותרת וכי מערכת הפליטה תקינה, זאת בעיקר כי תיקון של מערכת הפליטה לוקח זמן, ולא ניתן לעשותו במכון הרישוי בדרך כלל.
  • כיוון גלגלים – בדיקה הבוחנת את איזון הרכב על בסיס גלגליו. בכל פעם שאתם מחליפים גלגל יש לבצע איזון גלגלים ואם לא עשיתם – ננרצוי שבצעו במוסך שלכם כיוון פרונט טרם הטסט.
  • צמיגים – צמיגים תקינים הם גורם מכריע למעבר הבחינה וגם לשמירה על החיים שלכם. אם הצמיגים שלכם בלויים, ישנים, יבשים או סדוקים – החליפו אותם לפני הטסט ואל תפסלו את עצמכם על הבסיס הזה.
  • מגבים – במכון הרישוי אולי לא תתקלו בפיח, גשם ולכלוך, אך תקינות מערכת התזת המים והמגבים תבדק שם. ודאו כי היא פועלת כשורה וכי הגומי במגבים אינו יבש ובלוי.
  • לוחית רישוי – כמה קטנה ככה חשובה. לוחית הרישוי היא למעשה הפרט המזהה החשוב ביותר ברכב שלכם. בדקו כי היא שלמה, נקייה ומחוברת היטב. במידה והיא לא – במכון הרישוי יש על פי רוב מכונה בה ניתן לייצר לוחיות חדשות ולקבע אותן, בתשלום כמובן.

מבחן התוצאה

לסיום, נציין כי יש אנשים המעדיפים לא לגשת למבחן, אך חובת המעבר עדיין קיימת. הפתרון המוצע בדרך כלל הוא להפקיד את הרכב בידי המוסך המטפל בכם, המוסך יכין אותו לטסט ואף ייקח אותו למכון הרישוי לבחינה. יש בכך יתרונות לא מעטים, אם כי לפעמים זה כרוך בתשלום (ולפעמים מדובר בשירות שהמוסך מציע ללקוחות נאמנים).

בכל מקרה – שיהיה בהצלחה במבחן.

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן