מבזקים

ד"ר איאד נאסר – פרדונטיטיס: תסמינים, גורמים וטיפולים

דלקת חניכיים היא מצב דלקתי כרוני המשפיע על הרקמות הסובבות את השן, המורכבות מרקמת החניכיים, העצם והרצועות התומכות בשיניים. בעיה נפוצה זו בבריאות הפה עלולה להוביל לאובדן שיניים ולהשפיע לרעה על הבריאות הכללית אם לא מטפלים בכך בזמן. הבנת התסמינים, הסיבות והטיפולים הזמינים לדלקת חניכיים חיונית לשמירה על בריאות הפה. ד"ר איאד נאסר יסביר במאמר זה על התסמינים ודרכי הטיפול המתאימים.

ד"ר איאד נאסר – אלו התסמינים של פרדונטיטיס

מחלת חניכיים עלולה להתפתח בהדרגה, כאשר התסמינים הראשוניים הם לרוב כאלו שלא שמים לב אליהם. עם זאת, ככל שהמצב מתקדם, ניתן להבחין בסימנים הבאים:

  • חניכיים אדומות, נפוחות או רכות
  • חניכיים המדממות בקלות, במיוחד בזמן צחצוח או שימוש בחוט דנטלי
  • נסיגת חניכיים או הופעת שיניים ארוכות יותר
  • ריח רע מהפה מתמשך או טעם רע בפה
  • שיניים רופפות או שינוי בצורה שבה הן משתלבות זו בזו
  • היווצרות כיסים עמוקים בין השיניים והחניכיים
  • כאב בעת נשיכה או לעיסה

דוקטור איאד נאסר מסביר שעל מנת שתמנעו מחלות חניכיים חשוב לשים לב אל התסמינים הללו. פרדונטיטיס היא לא מחלה שתמיד אפשר לשים לב אליה מבחינת התסמינים, וחשוב כן להגיע אל בדיקות תכופות וביקורות אצל רופא השיניים על מנת למנוע אותה, גם אם אין תסמינים.

ד"ר איאד נאסר – מהם הגורמים לכך שמתפתחת פרדונטיטיס

הגורם העיקרי לדלקת חניכיים הוא הצטברות של מחיידקים על פני השיניים, ומתחת לחניכיים. הגורמים הקריטיים המביאים להתפתחות דלקת חניכיים על פי דוקטור איאד נאסר הם בעיקר:

  1. היגיינת פה לקויה: צחצוח השיניים וניקיון חלל הפה הכולל גם שימוש בחוט דנטלי לא מספקים חממה טובה להצטברות של אבנית או להצטברות של חיידקים. היגיינה לקויה של חלל הפה מביאה לכך שכן החיידקים יצטברו ויגרמו לנזקים בריאותיים.
  2. גנטיקה: אנשים מסוימים עשויים להיות רגישים יותר לדלקת חניכיים עקב גורמים גנטיים המביאים לרגישות זו, ולהצטברות קלה יותר של חיידקים הגורמים למחלות חניכיים.
  3. עישון: שימוש בטבק מעלה משמעותית את הסיכון לפתח דלקת חניכיים ועלול לפגוע ביעילות הטיפולים בין אם טיפולים נגד מחלת חניכיים ובין אם למניעה.
  4. סוכרת: אנשים עם סוכרת שאינה מאוזנת נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח דלקת חניכיים.
  5. שינויים הורמונליים: תנודות ברמות ההורמונים, במיוחד אצל נשים, יכולות להפוך את החניכיים לרגישות יותר וכאלו הנוטות לדלקות חניכיים מוגברות.
  6. נטילת תרופות: תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש בפה, מה שעלול להוביל להצטברות פלאק ולמחלות חניכיים.
  7. מצבים רפואיים אחרים: מחלות הפוגעות במערכת החיסון יכולות להגביר את הסיכון לדלקת חניכיים.

ד"ר איאד נאסר – אילו טיפולים קיימים לטיפול במחלות פרדונטיטיס

המטרה העיקרית של טיפול במחלות החניכיים היא לשלוט בזיהום ולמנוע נזק נוסף לרקמות החניכיים. על פי איאד נאסר רופא המתמחה בתחום זה, אפשרויות הטיפול כוללות:

  • אבנית והקצעת שורשים: הליך זה אינו ניתוחי וכולל הסרת רובד ואבנית ממשטחי השן והחלקת משטחי השורשים למניעת צמיחת חיידקים והתפתחות דלקות חניכיים בעקבות צמיחת החיידקים. טיפול זה עשוי לדרוש הרדמה מקומית ויכול גם להתבצע במספר פגישות עוקבות.

 

  • תרופות: ניתן להשתמש באנטיביוטיקה בשילוב עם הסרת אבנית והקצעת שורשים כדי לשלוט בזיהום.

 

  • טיפולים כירורגיים: אם טיפולים לא ניתוחיים אינם מספיקים, ניתן להשתמש בפרוצדורות כירורגיות שונות כמו הקטנת כיס, השתלת עצם, השתלת רקמות רכות או חידוש רקמות.

שמירה על היגיינת פה נכונה ובריאה באמצעות צחצוח וניקיון קבועים, שימוש בחוט דנטלי וניקוי שיניים מקצועי תוך ביקור תכוף לביקורות גם אצל רופא השיניים שלכם יכולים להפחית באופן משמעותי את הסיכון לפתח דלקת חניכיים. בנוסף, תזונה מאוזנת היטב, הימנעות ממוצרי טבק וניהול הבריאות הבסיסית יובילו גם לבריאות תקינה לשיניים בפרט, ולגוף בכלל.

ד"ר איאד נאסר – ליווי רפואי מקצועי ברמה גבוהה

לליווי המקצועי הרפואי כאשר הידיים הטובות ביותר מטפלות בכם יש משמעות בעלת משקל רב. בפרט, כאשר מדובר בטיפולי שיניים וחניכיים חשוב לדעת שעליכם להיות מטופלים על ידי הטובים ביותר.

הקפדה על ביקורים תכופים, על התנהלות נכונה ברמה ההיגיינית בחלל הפה ושמירה על שיניים בריאות והרגלי אכילה נכונים, עם אורח חיים בריא תורמים לא רק לאיכות חיים מבחינת בריאות השיניים אלא איכות חיים בריאה באופן כללי ומומלצת לכל אדם, בכל גיל על מנת לשמור על חיים פשוט טובים יותר.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן