מבזקים

מבוכה לישראל: תיעוד המופץ בעולם של טילי תקיפה ישראליים בשימוש צבא אוקראינה למרות ההתחייבות לפוטין

IMG_8021

מי שמוכר נשק למדינה זרה או לארגון זר במחיר מפולפל לעולם לא באמת ידע או יוכל לשלוט עד הסוף איפה הוא ינחת בסופו של דבר והאם לא יופעל ביום מן בימים אפילו נגד היצרן והמפיץ.

הנה למשל תיעוד פומבי של חיילים בצבא אוקראינה המתאמנים בהפעלת טילים נגד טנקים וכל רכב אחר מסוג SPIKE מתוצרת התעשייה האווירית הישראלית.

טילים אלה נמכרים לאלפיהם לשורה ארוכה של מדינות בעולם, כולל לאירופה עם התנייה חד משמעית מוסכמת בחוזה המכירה לפיו הרוכש מתחייב שלא להעביר את הטילים ההתקפיים והמסוכנים הללו לצד שלישי ללא הסכמה ישראלית מפורשת חתומה בידי משרד הביטחון הישראלי.

ישראל התחייבה פומבית כמו גם לפוטין אישית להצנע מהעברת נשק התקפי מכל סוג שהוא לצבא אוקראינה זאת כדי לשמר את הסטטוס קוו בשמי לבנון וסוריה מול הצבא הרוסי. מדובר באינטרס ישראלי בעל חשיבות עליונה. מעניין מה חושבים במוסקבה על התיעוד הזה הגורם לישראל נזק גדול.

רמי יצהר Rami Yitzhar
עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן