אין ספק שאנחנו דור הספה. מסיימים את היום על הספה ובכל רגע פנוי מגיעים לנוח עליה, כמובן לצד מסך כזה או אחר. אז כיוון שלא רצוי ולא ניתן לקיים חיים מלאים מהספה, נעניק לכם מספר טיפים שווים עבור התמודדות יותר בריאה. מוזמנים להתרווח (על הספה), לקרוא ולהחכים!
עניין של הגדרה
את הטיפ הזה מביאים מעולם הילדים, אך הוא לגמרי תופס גם בעולם המבוגרים. כהורים, מומלץ להגדיר לילדים מתי נכנסים לסלון ומתי הוא נשאר מחוץ לתחום. כך למשל מגדירים שאפשר לשבת על הספה אם רואים טלוויזיה, משחקים במשחק קופסה, מציירים, או קוראים ספר, אך לא סתם רובצים בסלון.
שנשליך את החוק הזה על עולם המבוגרים? ובכן מוטב לקבל החלטה שנזרקים על כורסת טלוויזיה רק אם רוצים לקרוא, או לצפות במשהו (וגם אז נדרש להגדיר טווח זמן). מעבר לכך, אין למהר לנוח על הספה, אלא מוטב לנצל את הזמן עבור פעילות אחרת.
עיצוב מכווין התנהגות
אם עומדים לרהט את הסלון ומבקשים לחשוב קדימה על ההתנהלות בטריטוריה, חיוני לבחון כיצד לעיצוב יש בכך חלק חשוב. הרעיון הוא לרכוש כורסאות שמיועדות עבור ישיבה נוחה אך ממוקדת. לא לבחור בספה שהיא גם מיטה ואף מוטב לשלב במתחם הסלון מדפי ספרים שיהוו אלטרנטיבה.
על התעמלות מהספה שמעתם?
חושבים שיהיה לכם קשה לקצר את השהות על הספה? לפחות תנצלו אותה עבור אימון גופני. קבלו מספר תרגילי כושר ייעודיים בעודכם רואים נטפליקס:
- קחו קופסת שימורים ותרימו אותה במצב של 90 מעלות לפרקי זמן ממושכים.
- שמרו על ישיבה ממושכת בגב זקוף.
- שוכבים על ספה משפחתית? שכבו על צד ימין, הרימו רגל שמאל ותורידו אותה לאט, עד שהיא כמעט תיגע בספה. תחזרו על הפעולה כ20 פעמים ותחליפו צד.
- תעשו שכיבות שמיכה ישירות על הספה – היעזרו במשענת.
- קומו מהספה, תעמדו לצידה, תיתמכו במשענת ותעלו לקצות האצבעות ותרדו. 25 פעמים, מנוחה קצרה ו4 חזרות. שרירי התאומים יאמרו לכם תודה.
סרט משפחתי
אם יש לכם ילדים, אתם בוודאי מכירים את המלחמה על השלט. מה עושים? במקום לאשר לכל ילד סרט נפרד, תהפכו את הצפייה לזמן איכות משפחתי. הרעיון הוא לבחור סרט שמתאים לכל הגילאים. כך גם רואים רק סרט אחד וגם נהנים ביחד.
אוכל וסלון
אין הורה שלא אומר לילד שלא אוכלים על הספה ומעטים ההורים שאכן עומדים בכך. מה אם כן עושים? מחליטים שאם בכל זאת אוכלים על הספה, אז רק דברים בריאים. אלו יכולים להיות ירקות חתוכים, פירות, אגוזים וכדומה.
זמן מסך
לא אפשרי לומר לילדים שרואים רק פרק אחד, ואילו אתם עוברים בין פרק אחד לשני ללא הגבלה – דוגמה רעה. מה אנו מנסים לומר? שגם אתם צריכים להגביל את כמות הצפייה, וזה כולל את כל סוגי המסכים. קבלו החלטה הגיונית ותעמדו בה. טיפ למתחילים? הגבילו באופן שונה צפייה במהלך השבוע ובסוף השבוע.
בהצלחה!