דילוג לתוכן
מבזקים

הנאום הבלתי נשכח של ביידן בזכות ישראל

IMG_1075
כבוד הנשיא ביידן, עם ישראל לעולם לא ישכח את הנאום המרגש שנשאת בבית הלבן לאחר מעשי הזוועה החמאסיים.
ביידן שוחח עם נתניהו בפעם השלישית, וישראל מקבלת גיבוי מוחלט לפעולות צבאיות הננקטות ושעוד יינקטו. במקביל הזהיר הנשיא את חיזבאללה ואיראן לבל יעזו להתערב.
הנשיא ביידן: "יש רגעים בחיים הללו שבהם העולם חווה רשע טהור. עם ישראל חווה רגע שכזה בסוף השבוע", אמר ביידן בפתח נאומו, והמשיך בפירוט של חלק קטן בלבד מהזוועות שנחשפו עד כה. הוא הוסיף שחמאס מצהיר בריש גלי על כוונתו לרצוח יהודים: "זה טרור, אבל למרבה הצער עבור העם היהודי זה לא חדש. המתקפה הזו הציפה זיכרונות כואבים. צלקות שנותרו מאלף שנים של אנטישמיות ורצח עם. אז ברגע הזה, אנחנו חייבים להיות ברורים כשמש. אנחנו עומדים לצד ישראל! נעמוד לצדה ונבטיח שלישראל יש את מה שדרוש על מנת לשמור על אזרחיה, להגן על עצמה ולהגיב למתקפה הזו. אין שום צידוק לטרור. אין שום צידוק".
נאום הנשיא ביידן הוא החריף ביותר שנשא נשיא אמריקאי בכל הנוגע לגינוי טרור, ובתקשורת האמריקאית מדגישים שבדבריו ביידן לא קרא לריסון כלשהו מצד ישראל בתגובתה למתקפת חמאס. "כמו כל אומה בעולם הזה, לישראל יש זכות להגיב – יש לה אף חובה להגיב למתקפות המרושעות הללו", אמר. הנשיא ציין כי בשיחת הטלפון שקיים מוקדם יותר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא אף אמר לו שאם ארה"ב הייתה זו שמותקפת, "התגובה שלנו היתה מצהירה, החלטית ומוחצת".
״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם