מבזקים

ביידן מאשר: לא ישראל פגעה בבית החולים בעזה

IMG_1312

נשיא ארצות הברית, ג׳ו ביידן הגיע לביקור מיוחד בישראל ובנמל התעופה בן גוריון התקבל על ידי הנשיא הרצוג ולצידו ביבי. עם הגיעו אישר הנשיא האמריקני כי הירי על בית החולים בעזה לא בוצע על ידי ישראל. להצהרה זו משמעות כבירה שכן היא זוכה לתהודה עולמית ומאשרת את הגירסה הישראלית לפיה מדובר בשיגור כושל של הגיהאד האסילמי שכוון לעבר ישראל. לטענת הפלסטינים נהרגו מטיל זה מאות פלסטינים ומאות נפצעו.

״רציתי להיות כאן מסיבה אחת פשוטה", פתח הנשיא האמריקני את דבריו. "אני רוצה שהעולם ידע שארצות הברית ניצבת לצד ישראל, ורציתי לבוא ובאופן אישי להבהיר את הדבר הזה. מחבלי החמאס טבחו ביותר מ-1300 אנשים, כולל כמה אמריקנים. הם עשו מעשי זוועות שהופכים אפילו את זוועות דאעש למשהו יותר הגיוני".

"צריך לזכור שהמפלצת איננה מייצגת את כל העם הפלשתיני. אני עצוב מאוד ונרגז בגלל המתקפה על בית החולים אבל אני מבין שזה נעשה על ידי צוות אחר ולא על ידיכם. הרבה אנשים בעולם לא בטוחים בכך ולכן אנו צריכים להבין עוד כמה דברים, ולעודד הצלת חיים כדי לסייע לפלשתינים חפים מפשע".

"האמריקנים מסכימים איתך, נתניהו, הם מודאגים ויודעים שכישראל מגיבה להתקפות האלה אנחנו האמריקנים צריכים להבטיח שאתם תקבלו את מה שאתם צריכים כדי להגן על עצמכם, ואכן כך יהיו פני הדברים".

נתניהו אמר: "אני מודה לך שבאת בימים חשובים שכאלה. איתי את התמיכה שלכם מדי יום ויום בשיתוף הפעולה שלנו, שאין לו תקדים בהיסטוריה. תיארת מה שעשה חמאס כרוע מוחלט וזה בדיוק מה שזה, הם רצחו ילדים לעיני הוריהם, הורים לעיני ילדיהם. שרפו, אנסו, רצחו, ערפו ראשים, חיפשו מקומות מחבוא בהם הורים החביאו את ילדיהם. חטפו ילדים קטנים, ניצולי שואה, קשישים. אני בטוח שגם אתה רוגז על כך ורוצה לשחרר אותם. מספרי הקורבנות שלנו שווים לכ-50,000 אמריקנים שיירצחו באותו יום. זה עשרים פעם אסון התאומים. יום ארור".

"כפי שהעולם התרבותי התאחד כדי להביס את הנאצים ולאחר מכן את דאעש, כך צריך להתגייס ולהביס את החמאס. אני יכול להבטיח שנסיר את האיום, כוחות השלום יגברו למעננוף למענכם ולמען השלום והביטחון בכל העולם. הביקור שלך הוא הביקור הראשון של נשיא אמריקני בזמן מלחמה ואנחנו מתרגשים מכך מאוד. זה מראה על עומק מחויבותך לישראל, לעתיד העם היהודי והמדינה היהודית. אני בטוח שאני מדבר בשם כל האנשים בישראל כשאני אומר לך תודה על זה שאתה ניצב לצדנו היום, מחר ולנצח".

ביידן צפוי להשתתף בישיבת הקבינט. בהמשך הוא צפוי להיפגש עם מלך ירדן בעמאן ועם נשיא מצרים בקהיר.

ובינתיים, הכתישה נמשכת אך הפלישה לרצועה טרם התרחשה. שר הביטחון גלנט אמר כי לחמאס יש שתי אופציות בלבד: להכנע או למות.

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן