ישראל לא תעבור לסדר היום על המתקפה האיראנית למרות שזו כשלה. ההחלטה נפלה והשאלה היא רק מתי. מן ההתבטאויות של סביבת נתניהו ניתן להסיק שהתקיפה הישראלית לא תתרחש לפני חג הפסח וספק אם במהלכו. הזמן מנוצל להכנות מדוקדקות ולהתייעצויות עם גורמי המקצוע בכוחות הקואליציה.
היטיב להגדיר את המצב ג'ון בולטון, מי ששימש היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב לנשיא הקודם. בולטון אמר ל-BBC:
"אם מישהו יורה עליך (על ישראל) כל כך הרבה טילים זה אומר שההרתעה שלך כשלה. לומר ש'ניצחת' כי אף אחד לא מת, זו בושה. זה מעודד דיקטטורות כמו איראן להכות שוב… הייתי רוצה לשמוע מפוליטיקאי אמריקני או בריטי אחד שהיה קורא ל'איפוק' אם מאות טילים ומזל"טים היו מכוונים לארצות הברית או לבריטניה… אמריקה צריכה לתמוך בישראל אם היא תחליט להכות בחזרה… יש מחיר לאי תגובה. מה היה קורה לו היו אומרים להו אחרי 'פרל הרבור' תשמרו על איפוק״.
בולטון הדגיש: ״ישראל מצויה תחת מתקפה איראנית מאז ה-7 באוקטובר אף כי לא באופן ישיר. מי התוקפן פה? זו איראן. היא מימנה ואימנה את ארגוני הפרוקסי שנלחמים בישראל בקרבתה".
ואכן, ישראל ערוכה לתגובה. נתניהו יקיים באופן חריג שיחת עדכון עם ראשי מפלגות האופוזיציה ליברמן וסער זאת בנוסף לשיחה עם יו״ר האופוזיציה, יאיר לפיד. המטרה להשיג תמיכה רחבה ככל האפשר לפעולה המתוכננת.
לקראת הפעולה מפעילים מנהיגים אירופיים את השפעתם במטרה לגרום לכך שהפעולה הישראלית לא תשבור את הכלים ולא תגרום להסלמה שעלולה בנסיבות מסוימות להיגרר אפילו למלחמת עולם. גם רוסיה וסין מפעילות את השפעתן בנושא.
עם זאת, ישראל התחייבה לא לשבור את הכלים לידידותינו באזור ולבנות בריתנו נמסר שהתגובה לא תהיה כזו שתסכן את הסדר הקיים באזור ואת הסדר העולמי. ״האיראנים יחטפו וילמדו לקח״ – זה המסר הישראלי.
עניין מרכזי