דילוג לתוכן
מבזקים

הבית הלבן מאשר: מעכבים אספקת נשק התקפי לישראל

IMG_5655

ממשל ביידן אישר הלילה כי הוחל בהליך אמברגו נשק על ישראל בשל תחילת הפעולה ברפיח. במקביל, הצליח חמאס לייצר בתודעה של העולם המערבי את ההנחה שנתניהו הוא שאחראי לאי קיום עסקת חטופים נוספת. הפירסומים בעולם כולו המאשימים את נתניהו גם מגבירים את הלחצים וההפגנות בעולם נגד יהודים ובעיקר נגד ישראלים. באתונה מתיחות בשל ניסיון של מפגינים נגד המלחמה בעזה להגיע למלון שבו שהו מאות ישראלים, שבאו לצפות במשחק הכדורסל שבו הפסידה מכבי תל אביב ועפה מהמשך הטורניר ביורוליג.

קודם לכן דווח כי הנשיא ביידן מעכב העברת סוגים שונים של נשק ובעיקר חימושים חכמים לצה״ל כחלק מאי שביעות הרצון מהתנהלות נתניהו במלחמה.

ה"וול סטריט ג'ורנל״ מדוח כי משלוח בשווי 260 מיליון דולרים מעוכב ונכללים בו גם כ-6,500 ערכות JDAM "ברד כבד" שהופכות פצצות בליסטיות ל״פצצות חכמות״ ומונחות מטרה. כך לפי גורמים המעורים בעיכוב העסקה.

זה כחודשיים כפי שפורסם בלעדית בעניין מרכזי ממשל ביידן מעכב את תהליך ההעברה לישראל של אמצעי לחימה נוספים בשווי כמיליארד דולר, בעסקאות הכוללות תחמושת טנקים, כלי רכב צבאיים וטילי מרגמה. העסקאות הפוטנציאליות הללו כללו העברה של 700 מיליון דולר בתחמושת של טנקים 120 מ"מ, 500 מיליון דולר בכלי רכב טקטיים ופחות מ-100 מיליון דולר בתחמושת מרגמה של 120 מ"מ, לפי גורמים אמריקנים.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם