מועצת הביטחון של האו"ם אישרה את ההצעה האמריקנית הקוראת לישראל ולחמאס ללכת על עסקת חטופים והפסקת אש במלחמה.
14 מדינות הצביעו בעד ההצעה, רוסיה וסין נמנעו אך לא הטילו וטו, ואף מדינה לא הצביעה נגדה. ההחלטה כוללת קריאה "לשני הצדדים ליישם במלואם את תנאי העסקה ללא דיחוי וללא תנאים".
חמאס והרשות הפלסטינית קידמו בברכה את ההחלטה בעוד שנתניהו התנגד בטענה כי הנוסח הנוכחי של ההצעה בעייתי ולא משקף את מתווה העסקה הישראלי.
בנוסח שעבר נכתב שישראל הסכימה שבתמורה להחזרת כל החטופים המלחמה תסתיים, וכוחות צה"ל ייסוגו לחלוטין מהרצועה, אולם בישראל מדגישים כי ההסכמה לסיום המלחמה הייתה רק בתנאי שחמאס לא יהיה עוד הכוח השולט בעזה וטוענים שלא הסכימו למה שנכתב בנוסח שעליו הוחלט בסופו של דבר במועצת הביטחון.
עוד כי "המועצה מדגישה את חשיבות המאמצים הדיפלומטיים המתמשכים של מצרים, קטאר וארה"ב שמטרתם להגיע לעסקה מקיפה – שתוביל להפסקת אש מיידית בעזה עם שחרור כל בני הערובה, עלייה משמעותית ומתמשכת בסיוע ההומניטרי עבור הפצה ברחבי עזה, והפסקת אש מתמשכת שתסיים את המשבר, שתביא הקלה מיידית הן לאזרחים הסובלים ממושכות בעזה והן לחטופים ולבני משפחותיהם הסובלים". ההחלטה מברכת על הצעת הפסקת האש שאותה חשף כאמור ביידן, "המקובלת על ישראל, קוראת לחמאס לקבל גם אותה, וקוראת לשני הצדדים ליישם במלואו את תנאיה ללא דיחוי וללא תנאים", לשון הנוסח.
בהצעת ההחלטה מפורטים שלושת השלבים לסיום המלחמה:
השלב הראשון של הפסקת אש זמנית בת שישה שבועות, שבמהלכה ישוחררו חטופים מהקטגוריות ההומניטריות, בהם נשים, קשישים ופצועים;
שלב שני של הפסקת אש מוחלטת, נסיגה מלאה של צה"ל מהרצועה ושחרור כל שאר החטופים. כדי להגיע אל השלב השני, כך לפי ביידן, יש להשלים משא ומתן שייפתח בשלב הראשון – וכל עוד הוא נמשך תימשך גם הפסקת האש הזמנית. בישראל הדגישו כי יוכלו לחדש את הלחימה, אם המו"מ יתגלה כ"עקר";
השלב שלישי כולל תוכנית שיקום רב-שנתית לעזה והחזרת גופות החטופים.
סעיף שנוסף בהצעה האמריקנית המתוקנת במועצת הביטחון בעייתי גם הוא מבחינת ישראל. נכתב בו כי חברות המועצה "מדגישות את החשיבות של דבקות הצדדים בתנאי הצעה זו לאחר שיוסכם עליה וקוראות לכל המדינות החברות והאו"ם לתמוך ביישומה.
המועצה דוחה כל ניסיון לשינוי דמוגרפי או טריטוריאלי ברצועת עזה, לרבות פעולות המצמצמות את שטחה של עזה, כגון דרך מוסד הקבע באופן רשמי או לא רשמי של מה שנקרא אזורי חיץ".
בנוסף מודגשת מחויבותה הבלתי מעורערת של מועצת הביטחון להשגת החזון של פתרון שתי מדינות באמצעות משא ומתן שיביא למצב שבו שתי מדינות דמוקרטיות, ישראל ופלסטין, חיות זו לצד זו בשלום בגבולות בטוחים ומוכרים, בהתאם לחוק הבינלאומי והחלטות האו"ם הרלוונטיות. "במסגרת זו מודגשת החשיבות של איחוד רצועת עזה עם הגדה המערבית תחת הרשות הפלסטינית".
עניין מרכזי