מבזקים

בטהרן חושדים: מפקד כוח קודס שנעלם בביירות – נחטף

IMG_8818

חלחלה של ממש בקרב משמרות המהפיכה נוכח אי הוודאות באשר לגורלו של מפקד כוח קודס, איסמעיל קא׳אני.

קא׳אני, אחד מבכירי משמרות המהפיכה ומי שמפקד על כל הפעילות הצבאית האיראנית מול הפלסטינים ונגד ישראל, נשלח לביירות לאחר חיסולו של נסראללה במטרה לסייע לחיזבאללה להתארגן מחדש ולא לקרוס.

מאז הגעתו יתרת צמרת חיזבאללה חוסלה ועימה חלק נכבד מצמרת מפקדי השטח ברחבי לבנון. אלא שבכך לא די. בליל ההפצצה בטהרן במטרה לסכל את יורשו המיועד נסראללה, נעלם קא׳אני.

על פי הדיווחים הזרים אפשר שמפקד כוח קודס שהה בבונקר שהופצץ אבל יתכן שלא. מכל מקום האיש נעלם, נותק עימו הקשר ובטהרן שוררת פאניקה.

על פי דיווחים זרים האיראנים מנסים לברר את האפשרות שהוא נחטף והועלם. קא׳אני נראה לאחרונה לפני שבוע ימים כששהה במשרד ביירות ומאז נעלמו עקבותיו.

אנשי חיזבאללה בזירה הפוליטית של לבנון פנו לעולם בבקשת סיוע דחופה במטרה לאפשר חיפושים בבונקר התת קרקעי ההרוס. הם ביקשו את התערבות הצרפתים והרוסים כדי שאלה יפעלו מול ישראל לאפשר פעילות הצלה בזירת ההפצצה אך ישראל לא רק שסירבה אלא שלפי גורמים זרים איימה שכל מי שיתקרב לזירה – דמו בראשו.

אשר למפקד הבכיר של משמרות המפיכה אין ספק שבטהרן יעדיפו שיימצא הרוג מאשר שיתברר שאכן נחטף והועלם יחד עם המידע האינסופי שברשותו ואשר אם ייפול בידי זרים – ימוטט את המערך העורפי של הארגון ועוד במגרשו הבייתי.

מאז ליל הביפרים איראן בפאניקה גם כך אבל היא יודעת שהיא מחוררת לחלוטין וחדירה לביון המערבי ועתה החשש גדל עשרות מונים.

וכל זה קורה בעת שישראל כבר הודיעה שתנקום על ליל הטילים הבליסטיים, מפקד צבא ארה״ב מגיע להתייעצויות אחד על אחד עם גלנט, ביירות מופצצת שוב ושוב בעוצמה גדולה ברובע דאחייה, מעוז חיזבאללה, וכוחות הקרקע מטהרים את דרום לבנון ממעוזי חיזבאללה במטרה לאפשר לתושבי הצפון לשוב לבתיהם מוקדם ככל הניתן.

רמי יצהר Rami Yitzhar

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן