דילוג לתוכן
מבזקים

החות׳ים הכריזו מצור אווירי על ישראל בתגובה להחלטת נתניהו להמשיך במלחמה בעזה ולהרחיב אותה

982413B0-0EFC-47CF-BFFA-D70460DFDD1E

ב-4 במאי 2025, המזרח התיכון התעורר למציאות חדשה ומסוכנת: המורדים החות’ים בתימן, הנתמכים על ידי איראן, הכריזו על הטלת “מצור אווירי כולל” על ישראל, בעקבות פגיעת טיל בליסטי ששוגר מתימן ונחת סמוך לנמל התעופה בן-גוריון.

האירוע עורר תגובות חריפות מצד ישראל, איראן וארצות הברית, והעלה את המתיחות האזורית לרמה חסרת תקדים. החות’ים חגגו את הכישלון הנורא הן של הצבא האמריקני והן של צה״ל ביירוט הטיל והכריזו על הטלת מצור אווירי על ישראל בדומה למצור הימים המופעל בהצלחה גדולה על ידם במעצר באב אל מנדב מאז אוקטובר 2023.

דובר החות’ים, יחיא סריע, הודיע בהצהרה רשמית כי הארגון יפעל להפוך את נמלי התעופה בישראל, ובראשם נתב”ג, למטרות לתקיפות חוזרות ונשנות. הוא קרא לכל חברות התעופה הבינלאומיות להימנע מטיסות לישראל, והזהיר כי כל טיסה לשטח האויב תיחשב כמטרה לגיטימית. ההודעה נמסרה בתגובה להרחבת הפעולה הצבאית הישראלית ברצועת עזה. 

ישראל מגיבה באיומים וכוללת בהם את איראן: “איראן תישא בתוצאות”

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בחריפות לאירוע, והבהיר כי ישראל רואה באיראן אחראית לפעולות החות’ים. בהצהרתו, אמר נתניהו: “אנחנו פועלים נגדם בתיאום עם ארה”ב. פעלנו נגדם בעבר, נפעל נגדם גם בעתיד. זה לא ‘זבנג וגמרנו’, אבל יהיו זבנגים”. 

בתגובה לאיומי נתניהו איראן מאיימת על ישראל וארה”ב כאחד.

בתגובה לדברי נתניהו, הזהירו בכירים איראניים כי אם ישראל או ארצות הברית יתקפו את איראן, היא תגיב בעוצמה. הם ציינו כי איראן תתקוף בסיסים, כוחות ומטרות חיוניות של המדינות התוקפות.

כישלון היירוט והשלכותיו

הטיל ששוגר מתימן פגע סמוך לנתב”ג, לאחר שמערכות ההגנה האווירית של ישראל לא הצליחו ליירט אותו. הפגיעה גרמה לנזקים פיזיים ולפציעות, והובילה להשבתה זמנית של הפעילות בנמל התעופה. האירוע עורר ביקורת חריפה על מערך ההגנה האווירית של ישראל, והעלה שאלות קשות לגבי מוכנותה להתמודד עם איומים בליסטיים. 

השלכות כלכליות ומוראליות

הפגיעה בנתב”ג, שער הכניסה הראשי של ישראל, גרמה לנזקים כלכליים משמעותיים. חברות תעופה בינלאומיות הודיעו על ביטול טיסות לישראל, והמשק הישראלי חווה ירידות חדות בבורסה. בנוסף, האירוע פגע במורל הציבורי והעלה חששות מפני הסלמה נוספת במצב הביטחוני.

החלטת הקבינט: תגבור כוחות בעזה

בליל האירוע, הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס לישיבה דחופה, והחליט על הכנסת רבבות חיילים נוספים לרצועת עזה. המהלך נועד להגביר את הלחץ על חמאס ולהגיב בעוצמה על הפגיעה בנתב”ג. שר הביטחון, ישראל כ”ץ, הצהיר: “מי שפוגע בנו, נפגע בו”. 

סיכום

האירועים האחרונים מצביעים על הסלמה חמורה במתיחות האזורית, עם מעורבות גוברת של שחקנים אזוריים ובינלאומיים. האיומים ההדדיים בין ישראל, איראן והחות’ים, לצד המעורבות האמריקנית, מעלים את הסיכון לעימות רחב יותר במזרח התיכון.

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם