איראן חווה זעזוע. חיסולו של קסאם סולימאני מהווה מכה בלתי נתפשת בידי 80 האיראנים והם דורשים נקמה.
הנשיא האיראני רוחאני והמנהיג הרוחני חמינאי מדברים על תגובה בלתי נמנעת אך השאלה היא היקף התגובה הצפויה. ארצות הברית קראה לאזרחיה לעזוב מייד את עירק וכוננות כליונה הוכרזה בכל הנציגויות והארגונים האמריקנים בעולם כולו עם הדגשה של המזרח התיכון ובעיקר בלבנון, במדינות המפרץ, בירדן ובמצרים.
סולמאני אחראי למותם של אלפי אמריקנים מאז תחילת העשור והנשיא טראמפ מתהדר כי הוא אישית מתן את פקודת החיסול. בארצות הברית קיימת דאגה וגורמים דמוקרטיים השמיעו ביקורת על החיסול בטענה שהדבר נעשה ללא סמכות, מבלי להיוועץ בקונגרס ותוך סיכון של הסתבכות במלחמה יקרה.
בישראל שוררת כוננות גבוהה. ארה״ב ובנות בריתה בנזרח התיכון נערכות עם זאת הגנתית אך גם התקפית. בטהרן מבינים שתגובה לא מדודה וסימלית תוביל לחורבן תשתיות שלה לרבות אתרי שאיבת הנפט. מחיר הזהב השחור זינק בעקבות החששות ממלחמה.
בישראל נערכים הגנתית. אתר החרמון נסגר ואזהרות חמורות שוגרו ללבנון במטרה להרתיע את החיזבאללה.
עניין מרכזי
מבזקים
- טראמפ הכריז: יש הסכמות עם חמאס לפירוז רצועת עזה
- תעלומת יצורי הענק באפגניסטן: קונספירציה, סוד צבאי כמוס או אגדה אורבנית שהפכה למיתוס עולמי?
- טראמפ מאבד סבלנות מול איראן: התפרץ על בכירים, פסל תוכניות מבצעיות ונקלע לאין מוצא מהמשבר
- ושוב התחממות הכוללת הפצצות באיראן, ירי טילים מאיראן ומתיחות מתגברת
- עוד ניצחון לגיא פלג ולערוץ 12 הפעם על שמחה רוטמן
- זהבי כבר פחות עצבני אחרי שזכה בתביעה נגד תחנת הרדיו שפיטרה אותו
- טראמפ אחרי פגישתו עם נתניהו: “זה שמישהו רוצה שאפציץ ואנתק 91 מיליון בני אדם מהחשמל – זו לא סיבה שאעשה את זה”



