שלטונות יפן מסרו כי נבדק האם אחת הנוסעות הישראליות הכלואה על ספינת הקורונה נדבקה במחלה זאת לאחר שהראתה תסמינים המעידים על אםשרות כזו. משרד החוץ קיבל דיווח על כך ופרטים נמסרו למשפחות.
על אוניית הקורונה הנצורה מול חופי יפן כלואים בבידוד 3,700 בני אדם, בהם 15 ישראלים. בינתיים מתברר שההידבקות במחלה עלולה להיגרם לא רק במגע ישיר אלא מן האוויר ממרחק מטרים לא מעטים. האם תהפוך ספינת התענוגות למלכודת מוות מחרידה? החששות גוברים.
קודם דיווחנו:
חברת אל על ביטלה את הטיסות היומיות שלה בקו להונג קונג, זאת במקביל לאזהרת מסע שפרסם משרד הבריאות הקורא לישראלים להמנע מנסיעה מדינות מזרח אסיה בהן סין, יפן, דרום קוריאה ועוד.
ישראלים מוזהרים גם להמנע מנסיעה בזמן הזה לתאילנד, ויאטנם, סינגפור הונג קונג ומדינות נוספות.
עד כה מתו מהמחלה כאלף בני אדם, רק שניים מהם מחוץ לסין. אוניית הקורונה הנתונה להסגר מול חופי יפן מרכזת תשומת לב עולמית. מספר הנדבקים הוכפל ביממה האחרונה והגיע ל-130. עתה מתחילים לבדוק את כל נוסעי האונייה ולא רק מי שהתלוננו על תסמינים חשודים.
על אוניה זו מצויים 15 ישראלים.
הם חרדים ומסוגרים ומייחלים ליום שיורשו לשוב ולהסתובב באופן חוםשי מחוץ לתאים שבהם הם כלואים.
עניין מרכזי
מבזקים
- נתניהו אולץ לחתום על הסכם כניעה ונסיגה הדרגתית מלבנון
- הטעויות הטראגיות שביצע נתניהו מה-7 באוקטובר ועד המתקפה הכושלת באיראן מסכנת את המשך הברית הצבאית עם ארה״ב
- טראמפ מעדיף את ארדואן על נתניהו – מטוסי קרב מתקדמים יימכרו לטורקיה
- מי עלה ומי עוד לא מי הפתיע ומי אכזב
- 2 חיילים ו-2 חיילים נפצעו בדרום לבנון
- רעידת האדמה האדירה בוונצואלה: עשרות הרוגים, מאות פצועים – והחשש הוא מאסון גדול בהרבה
- טראמפ מקדם בתחכום ראוי להערכה סדר מהפכני בלבנון, הסכם גרעין מחודש עם איראן – והמזרח התיכון יראה אחרת



