מבזקים
יום שישי, 16 באוקטובר 2026

סקרי בחירות השבוע: נתניהו תקוע איזנקוט ובנט מועדפים על ביבי לראשות הממשלה הבאה

Screenshot
Screenshot

סקר מעריב, שנערך השבוע בידי לזר מחקרים בשיתוף Panel4All, מציב את ישר במקום הראשון עם 22 מנדטים, ירידה של מנדט לעומת השבוע שעבר. הליכוד נשאר על 18 בלבד וביחד של נפתלי בנט ויאיר לפיד מקבלת 13.

הדמוקרטים של יאיר גולן היא המרוויחה הגדולה בסקר השבועי ועולה בשני מנדטים ל־11. ישראל ביתנו מקבלת 9, ועוצמה יהודית של איתמר בן גביר מתחזקת אף היא ומגיעה ל־9.

אצל החרדים הכיוון הפוך. ש״ס ויהדות התורה מאבדות מנדט כל אחת ויורדות לשישה מנדטים. הציונות הדתית וזהות מקבלות 6, הרשימה המשותפת 7, רע״ם 5, עמך ישראל של עופר וינטר 4 והמילואימניקים והכלכלית של יועז הנדל וירון זליכה מקבלים 4.

התוצאה החשובה באמת נמצאת בגושים. ארבע מפלגות האופוזיציה הציוניות — ישר, ביחד, הדמוקרטים וישראל ביתנו — מגיעות יחד ל־55 מנדטים. גוש נתניהו, כאשר עמך ישראל של וינטר מחושבת בתוכו, יורד ל־49. המפלגות הערביות מחזיקות יחד ב־12 מנדטים, והנדל־זליכה עם ארבעה נוספים שאינם משויכים בסקר לאחד משני הגושים.

כלומר, גם לפי הסקר הזה אין כרגע לאחד משני המחנות רוב עצמאי של 61. ארבעת המנדטים של הנדל וזליכה עשויים לכן להפוך למשמעותיים במיוחד בהרכבת הממשלה הבאה.

גם בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה מעריב מצביע על יתרון לאיזנקוט כאשר הוא מוצב ישירות מול נתניהו: 47% לאיזנקוט לעומת 39% לנתניהו. מול בנט מקבל נתניהו 42% ובנט 46%. מול ליברמן התוצאה מתהפכת: נתניהו 43% וליברמן 40%.

הסקרים האחרונים של חדשות 12 וחדשות 13 קרובים הרבה יותר לכיוון שמציג מעריב. בחדשות 12 קיבלה ישר 23 מנדטים מול 20 לליכוד; בחדשות 13 קיבלה ישר 22 מול 18 לליכוד.

גם סקר זמן ישראל שפורסם אמש מוסיף מורכבות. שם מתקבל שוויון של 53 מנדטים בין שני הגושים, כאשר התחזקות עמך ישראל של עופר וינטר ועליית כוחן של המפלגות הערביות משנה את החשבון. בקרב מצביעי גוש השינוי, 67% אמרו שהם רוצים שהמפלגות יכריזו על מועמד מוסכם אחד לראשות הממשלה, 22% התנגדו ו־11% לא ידעו.

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם