הדמוקרטיה בפשיטת רגל. הכל בנוי על הונאת ההמונים, הובלתם בכחש ועיוות האינטרס הלאומי. זה קורה לא רק פה. קחו את אמריקה. בניגוד לקמפיין הקודם, הפעם גם במוסקבה וגם בבית הלבן סופר זהירים. פוטין רוצה את טראמפ גם לקדנציה השניה. כדי שזה יקרה, משקיעים הרוסים מאמץ עליון לחסל את שני המועמדים הדמוקרטים היחידים שיכולים לנצח את דונלד טראמפ: ג׳ו היידן ומייקל בלומברג.
השניים הללו מסוגלים למשוך חלק מסויים מקרב מצביעי טראמפ בדל היותם בעלי עמדות מרכזיות. במונחים ישראליים הדניים הם כחול לבן לעומת ברני סנדרס שמייצג שמאל עמוק וקיצוני נוסח מרצ. לפיכך, מפעיל פןטין מערך מתוחכם של השפעה במדינות שבהן מתקיימות הבחירות המקדימות של הדמוקרטים. ואכן, בינתיים זה עובד להם בגדול.
ביידן נשחק, סנדרס מוביל בגדול וניצח הלילה גם בנבאדה, הלא היא המדינה הדרומית שבמרכזה בירת ההימורים לאס וגאס.
ברני בנדרס הוא המועמד הכי סוציאליסטי שמאלני בעולם המערבי היום וההערכה היא שהאמריקנים לא יתנו יד לשינוי כה מהותי ועמוק בחברה האמריקנית כפי שסנדרס היהודי חפץ בו.
המאמץ הגדול מושקע עתה לקראת יום שלישי הגדול בשבוע הבא שבו יהיו בחירות מקדינות ב-14 מדינות. אם בנדרס מנצח המשמעות היא חד משמעית: עוד קדנציה לטראמפ בהית הלבן.
גורמים אמריקניים אומרים כי גם מדינה מזרח תיכונית בוחשת באותו קו. המשמעות היא שפוטין והחבר המזרח תיכוני של דונלד מקבלים את ההכוונה מהמטה המקצועני של הרפובליקנים.
בקיצור, בשבוע הבא יהיו בחירות בישראל ולמחרת הבחירות המכריעות גם עבור טראמפ בשאלה האם הוא הולך לקדנציה נוספת חרף תקופת כהונה ראשונה מהנוראיות בהיסטוריה האמריקנית.
רמי יצהר Rami Yitzhar
עניין מרכזי
מבזקים
- נמשכת הפצצת מטרות בדרום לבנון
- איראן מציבה אולטימטום לטראמפ: “בלי סיום המלחמה בלבנון, הסרת סנקציות, פיצויי ענק והכרה בהורמוז שלנו – אין טעם מו״מ”
- מי זאת ״מישל״ ולמה הביצוע של נועם בתן כל כך חודר לנבכי הנשמה עד שיש כאלה שזה מפחיד אותם?
- נעמת לנו, נועם! הופעה מדהימה על הבמה העלתה את ישראל לגמר האירוויזיון למרות המחאות הפוליטיות
- הסרט שכל העולם מדבר עליו לקראת הקרנת הבכורה השבוע בפסטיבל קאן
- באיחור משווע: ישראל מתחילה סוף סוף לייצר רחפני נפץ זולים שיוכלו גם להפיל רחפני אויב
- תביעת המיליונים מעזבונו מייקל ג׳קסון: ״מאחורי מלך הפופ הסתתר פדופיל סדרתי שניצל אותנו ואת הורינו”.



