בניגוד להצהרות חברת החשמל ומערך הסייבר הלאומי – איראן טוענת שהפסקות החשמל בישראל בליל ה- 30 לאוקטובר, נגרמו בעקבות תקיפת סייבר איראנית. תקיפות סייבר איראניות נוספות התבצעו כנגד תשתיות אספקת מים בישראל. יכולות הסייבר של איראן עולות מדרגה.
.
איש אקדמיה איראני, ראחים מדהויפור, בראיון טלוויזיוני, סיפר כי תקיפת הסייבר על חברת החשמל של ישראל ב- 30 לאוקטובר השנה בוצעה על ידי כוח הסייבר האיראני, אשר הצליח להשבית את החשמל במדינת ישראל. מדהויפור סיפר בראיון אף על שתי תקיפות סייבר נוספות על תשתיות מדינתיות קריטיות, האחת בראשית 2020 על מתקני התפלת מים ובאפריל על תשתיות מים, תקיפה אשר גרמה להוספת כלור בכמות גבוהה למים.
.
לדבריו של איש האקדמיה, כוח הסייבר האיראני, הפועל תחת משמרות המהפכה, הוא בעל יכולות תקיפת סייבר מתקדמות, והתקיפות האחרונות על התשתיות המדינתיות של ישראל מוכיחות את יכולותיו המתקדמות בכלל, ולהשבתת מדינת ישראל באמצעות תקיפות סייבר בפרט.
.
הראיון הטלוויזיוני ופרסום התקיפות חושף טפח קטן מהמערכה המתנהלת בממד הסייבר בין שתי המדינות מזה שנים מספר.
.
המערכה בממד הסייבר מאפשרת לשני הצדדים לנהל מערכה חשאית, זולה יחסית בעלויות ובחיי אדם, ולהשיג הישגים פוליטיים, כלכליים, מודיעיניים, תודעתיים וצבאיים, לעיתים מבלי שהצד הנתקף יזהה שהוא תחת מתקפה, ולרוב מבלי שזהות התוקף תתגלה.
ישראל ואיראן מפתחות כלי תקיפה מתקדמים, אך קשה יהיה לעמוד את יכולות התקיפה של שתי המדינות ולהשוות ביניהן, שכן באופן טבעי פיתוח היכולות ובניין הכוח נשמר בעלטה.
.
יחד עם זאת, התקיפות האחרונות מעידות מחד על יכולות איסוף מודיעין מתקדמות של איראן במרחב הסייבר, ומאידך, מעידות על יכולות תקיפה מתקדמות, המאפשרות לא רק השבתה של מערכות מידע אלא גם יכולות להשבתת מערכות זמן אמת ותשתיות לאומיות קריטיות, כגון מערכות הבקרה וההפעלה של משקי המים, האנרגיה, הבריאות, התחבורה ועוד.
.
יכולות התקיפה בממד הסייבר של שני הצדדים ימשיכו להתפתח ולהתקדם באופן משמעותי, תוך שילוב יכולות מתקדמות כנגד תשתיות לאומיות, יכולות צבאיות ויכולות אזרחיות אחרות.
.
צפוי שמתקפות הסייבר ההדדיות בין איראן לבין ישראל תמשכנה על בסיס קבוע, על מנת לייצר הרתעה הדדית ולהשיג הישגים צבאיים, מדיניים ואחרים, ללא צורך בהפעלת גייסות ובהכרזת מלחמה.
.
במצב זה, נדרש מערך הסייבר הלאומי להגביר את מאמציו להגנה על התשתיות הלאומיות להבטחת רציפות תפקודית של המשק גם בשעת חירום.
.
בשורה מ״עניין מרכזי״: הורידו חינם את האפליקציה שלנו בגוגל פליי לאנדרואיד https://play.google.com/store/apps/details?id=com.centralnilinterest
.
עניין מרכזי