מבזקים

אותרו ניסיונות לגנוב את סוד חיסוני פייזר

ארגון התרופות האירופאי, ה- EMA, מודה כי הוא נפל קורבן למתקפת סייבר.

ה- EMA הוא הארגון האירופאי האחראי על בחינה, פיקוח ואישורי תרופות ברחבי האיחוד האירופאי. בתוך כך אחראי הארגון גם על מתן אישורים לשימוש בחיסוני הקורונה.

.

בתקיפת הסייבר נגנב מידע אודות החיסונים של חברות Pfizer ו-Moderna. בהכרזה משותפת של שתי החברות נאמר כי נגנב מספר מצומצם של מסמכים משרתי הארגון האירופאי, הנוגעים לתהליך האישור של חיסוני החברות. שתי החברות והארגון פרסמו, כי הארגון ממשיך לפעול כרגיל ולא נגרם נזק ממשי.

.

בחודשים האחרונים התגברו משמעותית תקיפות הסייבר כנגד ארגוני בריאות, מוסדות מחקר ובתי חולים. תקיפות אלו נועדו להשגת מידע על חיסונים ותרופות כנגד הקורונה, ממצאים של ניסויים ופרטים על חולים. במרבית התקיפות לא זוהו התוקפים, אך בחלקן זוהו תוקפים מסין, רוסיה, איראן וצפון קוריאה.

החברות יחד עם ארגון התרופות האירופאי, המשיכו בפעילותן הרגילה לאחר תקיפת הסייבר, ומתוך ההבנה כי לתקיפה אין משמעות אמיתית.

שתי החברות מתחרות זו כנגד זו על פלח השוק האירופאי והבריטי, לאחר שה- EMA אישר את השימוש בחיסונים.

אך למרות האופוריה והחזרה המהירה לשגרה של הארגון והחברות התגלתה זמן קצר לאחר מכן מציאות אחרת.

בראשית ינואר הודלף ל"רשת האפלה", ה- Darknet, מידע של חברת Pfizer אשר נגנבו משרתי ארגון התרופות האירופאי. מידע זה כולל מסמכים של Pfizer ומסמכים של ה- EMA, הכוללים מידע מהפורטל הארגוני המסווג והתכתבויות מיילים, כולל של מנכ"ל הארגון.

.

המסמכים המוצגים ב"רשת האפלה" כוללים דו"חות של ה- EMAהמצביעים על כך שהחיסון של Pfizer אינו יעיל ותהליכי הבדיקות שבוצעו על מנת לאשרו אינם תקינים.

אך דובר ארגון ה- EMA, הממוקם באמסטרדם, הציג הוכחות כי הדו"חות המוצגים על ידי התוקפים הינם דו"חות מזויפים, אשר זויפו על ידי התוקפים.

.

במקביל לפרסום המסמכים הלכאורה מזויפים, התגברה תופעת הפרסומים ב"רשת האפלה" למכירת חיסוני קורונה "פיראטיים" תוצרת חברת Pfizer. ניתן לרכוש חיסונים "פיראטיים" תמורת 0.06ביטקויין (כ- 1300$). חיסונים אלו מזויפים.

.

מטרתם של התוקפים אינה ידועה, אך ניתן להעריך כי לתוקפים, שזהותם אינה ידועה, עשויות להיות מספר מטרות. הראשונה היא לאסוף מידע אודות החיסונים על מנת לייצרם עבור מדינות (ובעיקר מדינות עולם שלישי), הסיבה השנייה האפשרית היא, שפרסום המסמכים המזויפים לכאורה נועד על מנת להתמודד מול Pfizer בשוק התחרותי (אם המסמכים פורסמו על ידי נציגיה של חברה מתחרה). סיבה אחרת, יכולה להיות יצירת קמפיין כנגד חיסוני הקורונה (בעולם פועלים מספר גופי אנרכיסטים, המנסים לפעול למניעת מתן חיסוני קורונה).

.

כך או כך, ממחישה תקיפת הסייבר על ארגון התרופות האירופאי, כיצד תקיפת סייבר שפורשה על ידי קורבנותיה כתקיפה בעלת משמעות מועטה, שנועדה לאיסוף מידע, הופכת בין לילה לכלי משחק בידי התוקפים, המייצרים באמצעותה השפעה ודיסאינפורמציה בקנה מידה עולמי.

.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן