בעולם דיגיטלי אתר שמבקרים בו גולשים רבים הוא נכס יקר ערך. כשהגולשים הם אלה שבעל האתר רוצה במיוחד שייכנסו אליו, כבר מדובר בנכס שעשוי להניב תועלת עצומה ורווחים משמעותיים לעסק. איך מבטיחים נפח תנועה מרבי לאתר? באמצעות קידום אתרים כמובן, ואחד הכלים שכדאי להכיר בהקשר זה הוא יוסט (Yoast).
תוסף יוסט הוא אחד מסט הכלים שמציעה וורדפרס לכל מי שהאתר שלו או שלה מבוסס על הפלטפורמה הפופולרית. מה הוא יודע לעשות, איך הוא תורם ל-SEO ואיך להשתמש בו באופן מושכל? בעמוד זה תמצאו את כל התשובות.
מה תוסף Yoast יודע לעשות?
וורדפרס היא מערכת קוד פתוח ולכן במשך השנים פותחו עבורה שלל תוספים, כולל כאלה חינמיים. באופן טבעי ישנם תוספים רבים שהמטרה שלהם היא תמיכה בתהליכי קידום אתרים, ואחד המצטיינים שבהם הוא תוסף יוסט.
התוסף יודע לבצע שתי פעולות עיקריות: לבחון כל טקסט שהעליתם לאתר שלכם ולאפשר לכם להוסיף כותרת תיאור מטא לכל עמוד באתר. כל אחת מהפעולות עשויה לתרום במידה ניכרת לקידום האתר ולכן גם למשיכת מקסימום גולשים אליו.
איך תוסף יוסט תורם ל-SEO?
הכותרת שאותה תזינו בעזרת תוסף יוסט היא הכותרת שמופיעה לעמוד באתר בדפי תוצאות החיפוש. תיאור מטא לכל עמוד הוא הטקסט הקצר והממוקד שמופיע מתחת לכותרת באותם דפים. כותרת ותיאור אטרקטיביים – כלומר כאלה שהם גם מסקרנים, גם מבהירים לגולשים מה הערך שצפוי להם אם ייכנסו לאתר וגם מניעים לפעולה (לחיצה על הלינק, כמובן) – עשויים להעלות באופן משמעותי את יחס ההמרה, כלומר את מספר האנשים שיבחרו לבקר באתר.
הפעולה העיקרית השנייה, בדיקת הטקסטים שמועלים לאתר, כוללת 2 רכיבים: בדיקת רמת הקריאוּת של התוכן ובדיקת רמת התאמה שלו לדרישות של גוגל על בסיס ביטויי המפתח החשובים לכם. החיווי של יוסט מבוסס על צבעים – ירוק לרמה גבוהה, כתום כשיש מקום לשיפור ואדום כשלדעת התוסף נדרש תיקון משמעותי.
איך להשתמש בתוסף באופן אופטימלי?
חשוב להדגיש שתוסף ה-Yoast תומך ב-18 שפות ובהן עברית. יחד עם זאת מדובר באלגוריתם שלא תמיד יודע לבחון באמת את מידת הידידותיות של הטקסט לגולשים. כך למשל משפטים שיש בהם 15 מילים או יותר נתפשים בעיני יוסט כבעייתיים, ולפעמים גם שימוש בכתיב חסר או מלא עשוי להוריד את הציון של רכיב הקריאוּת בציון של יוסט ולהפוך את הנורה לכתומה או אפילו אדומה.
בהתאם מומלץ בחום להתייחס להערות (המפורטות מאוד) של תוסף יוסט אבל לא לקבל את כולן באופן אוטומטי – אלא פשוט לעבור שוב על הטקסט ולראות האם אפשר לשפר אותו, ואיך.
המלצה חשובה נוספת היא לזכור שיש דרכים נוספות איך להביא תנועה לאתר – למשל יצירת קישורים אליו מאתרים רלוונטיים – וכדאי כמובן להשתמש בכולן.