מבזקים

שלום שנה א': המדריך לסטודנט המתחיל

מתחילים את שנת הלימודים האקדמית הראשונה שלכם בקרוב וחוששים לבאות? הכנו עבורכם מדריך עם שמונה טיפים שיעזרו לכם לצלוח אותה בכיף ובקלות

שולי הלוי

אם אתם קוראים שורות אלה, ודאי התקבלתם לשנת הלימודים האוניברסיטאית הקרובה. מזל טוב! שנות הלימודים האקדמאיות צפויות להוות תקופה מרגשת, מסעירה, משכילה, מלאת חברים חדשים והזדמנויות להתפתחות עצמית. עם זאת, השנה הראשונה יכולה לאתגר וכדי שיהיה לכם קל ונעים יותר לעבור אותה בהצלחה ובהנאה, הכנו לכם מדריך עם טיפים שיעזרו לכם לסדר את הראש – ואת פינת הלמידה, לקראתה. הרי הם לפניכם.

איכות הסביבה
בין אם בחדר בדירת השותפים, בבית ההורים או במעונות, חשוב שתדאגו לפינת לימודים נוחה במקום בו אתם מתגוררים. פינת הלימודים צריכה לכלול במינימום כיסא איכותי בעל משענת תומכת, שיאפשר לכם לשבת עם הרגליים בזווית של 100-110 מעלות ושולחן רחב דיו להכיל את המחשב והספרים שלכם. את הכיסא יש לבחור ראשון ולהתאים לו שולחן בגובה הנכון. בנוסף, מומלץ למקם בפינת הלימודים נתב איכותי ולדאוג מבעוד מועד לחיבור ותשתית אינטרנט אמינים ומהירים, שיאפשרו לכם לקיים את שיעורי הזום ללא הפרעות וככלל, ללמוד בנחת וללא תקלות מיותרות.

מבוא לניהול זמן
אחת מהמיומנויות החשובות יותר שתלמדו בעצמכם בשנה הראשונה ללימודיכם היא ״ניהול זמן״. מלבד השיעורים שהנוכחות בהם היא בגדר חובה, הימים שלכם צפויים להיות מלאים בפעילויות חוץ-לימודיות – זמן שיוקדש בעיקר ללמידה עצמאית ומילוי המטלות ואולי גם לעבודה במשמרות והתנדבויות. כדי להתכונן טוב יותר לעומס הצפוי, תכננו לעצמכם שגרה שבועית שתכלול את כלל החובות הלימודיות או התעסוקתיות שלכם, אך גם תשאיר לכם זמן לדברים שמשמחים אתכם – בין אם פעילות ספורטיבית, תחביב או פגישות עם חברים. זכרו לקחת בחשבון בתוך לוח הזמנים הצפוף גם זמן למנוחה.

אסטרטגיית למידה
אחד מהקשיים העיקריים המתעוררים בשנת הלימודים הראשונה הוא לדעת כמה זמן דרוש לכם לכל משימה. כדי לא ללכת לאיבוד בין כל המטלות, מומלץ להכין רשימה או טבלת משימות שבועית, להתחיל כל משימה מוקדם ככל האפשר ולמדוד כמה זמן לוקח לכם לבצעה. כדי להגיע מוכנים לבחינות סוף הסמסטר, חשוב שתעברו על החומר הנלמד באופן שוטף ולא רק ברגע האחרון. זאת ועוד, אם חלקים בחומר הנלמד מעלים שאלות או משוואות לא פתרונות, מוטב שתעלו אותן בפני המרצים, המתרגלים או חבריכם לספסל הלימודים במהלך הסמסטר ולא בדקה ה-90 טרם הבחינה עצמה.

מרֵעַ יצא רק טוב
בעוד מספר שנים, כששנות הלימודים תהפוכנה לשורה בקורות החיים, תבינו שהחברים שהכרתם במהלכן משמעותיים לא פחות ממה שלמדתם. בשלב הראשון, נסו למצוא בכל קורס מישהו שיש לכם חיבור טוב איתו ושתוכלו לסמוך עליו (והוא עליכם, כמובן), למקרה שתפספסו הרצאה, ובמידה ולא מצאתם אחד כזה בכל קורס בשבוע הראשון – אל תתייאשו, שכן חברויות הן עניין שלוקח לפעמים קצת זמן.

מכל מלמדיכם השכילו
זה לא משנה אם אתם לומדים מדעי המחשב, מדעי החיים או ספרות ובלשנות אנגלית – כדי להיות משכילים באמת, כדאי שתפתחו את הראש גם לתחומים אחרים. כשאתם משוטטים בקמפוס, הציצו בלוחות המודעות של הפקולטות השונות והזמינו את עצמכם לערבי עיון בתחומי לימוד אחרים משלכם, הרווח יהיה כולו שלכם.
כמו כן, מומלץ להשתלב בפעילויות חוץ אקדמיות שונות דוגמת סיורים, תחרויות ואפילו משלחות לחו״ל, כשכל אחת מהן בדרכה תסייע להרחבת האופקים, ליצירת קשרים ולא פחות חשוב – להנאתכם.

החליפו אווירה
אנו יודעים ששולחן וכיסא הלימודים שלכם נבחרו בקפידה, אך לעיתים גם מומלץ שתשבו ללמוד במקום אחר, בפרט אם מרבית הקורסים שלכם מתבצעים בלמידה מרחוק. תוכלו לשבת בספריה, בבית קפה ואפילו בגינה ציבורית – כל עוד יש בה תשתית אינטרנט אלחוטית טובה, שתאפשר לכם להתחבר בקלות וללא תקלות.

התנדבו
גם אם אינכם לומדים על מלגה המחייבת בהתנדבות, כדאי לכם להירשם לאחת. לא רק שתזכו להוסיף שורה יפה לקורות החיים ואולי גם לניסיון מעשי וקשרים בתחום שלכם, תהיו בטוחים שתרגישו ממש, אבל ממש טוב עם עצמכם. מידע בנוגע לתוכניות ההתנדבות ודאי תמצאו באתר אגודת הסטודנטים של מוסד הלימודים שבו אתם לומדים.

הכי חשוב: שמרו על עצמכם
התואר הראשון בכלל ושנת הלימודים הראשונה בפרט הם תקופה שתדרוש מכם מאמצים גדולים, ומכאן שחשוב שתדאגו גם לשלומוּת האישית שלכם. שמירה על אורח חיים בריא היא משימה אפשרית גם בתוך כל הלחץ ואם תקפידו על תפריט מאוזן, מעט פעילות גופנית כמו יוגה והליכה ותשאירו לכם מספיק זמן גם לשנת לילה טובה, תמצאו בעצמכם הרבה יותר כוחות לאתגרי הלמידה.

שנת לימודים מוצלחת ונעימה!

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן