מבזקים

טכנולוגיות טיהור מים ב-2021

בעשורים האחרונים חלו שינויים רבים מבחינת האקלים, במקביל להליכי העיור ולהשקיה המוגברת של שטחים חקלאיים, לכן אין זה פלא כי מיליארדי אנשים בכל העולם סובלים ממצוקת מים קשה ומחוסר גישה למי שתייה נקיים ואיכותיים.

לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי ליותר משני מיליארד אנשים בעולם אין כיום גישה למי שתייה נקיים, בעיקר בקרב תושבי המדינות המתפתחות וארצות העולם השלישי. עד היום, המדינות השונות טיהרו מים בשיטות נפוצות המבוססות על כלור ותהליכי סינון נוספים, אך אלו פתרונות לא אפקטיביים באזורים שונים, וטכנולוגיות הטיהור הוותיקות אינן יעילות בפני נגיפים הנחשבים לגורם מרכזי למחלות ולתמותה. לכן, כדאי לדעת כי בעולם טיהור המים יש לא מעט התפתחויות, וישראל נחשבת למעצמה בתחום טיהור המים.

אם אתם מתכננים לרכוש מתקן מים ביתי כדאי לבדוק האם המכשיר מצויד בטכנולוגיות החדשניות המבטיחות לכם מים נקיים, מטוהרים, צלולים, טעימים ובריאים.

חדשנות וטכנולוגיה בתחום טיהור המים

טיהור מים הוא תהליך להפקת מים המתאימים למטרה מסוימת, בדרך כלל לשם צריכת מים על ידי בני אדם, כלומר מי שתייה, אך יש טכנולוגיות ייעודיות שמטרתן לטהר מים למטרות אחרות כמו חקלאות, תעשייה, רוקחות ועוד. יש מגוון שיטות לטיהור המים, לדוגמה שיטות פיזיות המבוססות על סינון חלקיקים ומזהמים, שיקוע וכד', ויש גם שיטות ביולוגיות וכימיות ושיטות מתקדמות באמצעות קרינה אלקטרומגנטית ואור על סגול, וכיום יש גם שיטות חדישות המבוססות על חיידקים, אצות ו/או פטריות.

השיטות הידועות והנפוצות לטיהור מי הברז הן:

  • מסנן פחם – מסנן פחם הוא פילטר אותו מתקינים על ברז המים הראשי או בסמוך לברז מים המותקן בתוך הבית, לדוגמה בכיור המטבח, בדוד שמש או בברז המוביל מים למכונת כביסה או למדיח כלים. פילטר פחם מסנן מהמים כלור וחומרים נוספים וכך זוכים בבית למים איכותיים וטעימים יותר. יש מתקני מים רבים בהם יש מסנן פחם, כולל קנקנים עם מסנן פחם ייעודי לסינון מי הברז.
  • מסנן מים מכני – פתרון זול ופשוט לסינון מי שתייה, המסנן המכני פחות יעיל בהשוואה לאיכות הסינון של מסנן פחם, לכן כדאי להשתמש בו כאמצעי נוסף לסינון מי הברז מאחר והסנן המכני מסיר מהמים חלקיקים ומזהמים בגודל מסוים.
  • אוסמוזה הפוכה – מערכת נפוצה יחסית לטיהור מים בשיטת האוסמוזה ההפוכה, זהו תהליך להנעת ממס מתמיסה בעל ריכוז מומסים גבוה לתמיסה עם ריכוז מומסים נמוך, השיטה מבוססת על הפעלת לחץ נגדי ללחץ האוסמוטי באמצעות ממברנה חדירה למחצה. אוסמוזה הפוכה נמצאת בשימוש נרחב במתקני התפלת מי ים ומים מליחים ויש גם מתקני מים ביתיים המשתמשים בטכנולוגיה זו כאחד השלבים בתהליך טיהור מי הברז.
  • אור על סגול (נורת UV) – חיטוי וטיהור מים באמצעות אור על סגול נחשב ליעיל מאוד, הטכנולוגיה מתאימה לטיהור מים בעכירות נמוכה, והנורה מבטיחה מים נקיים מחיידקים, כאשר יתרון הטכנולוגיה הוא הקטנת העומס הבקטריאלי במי השתייה ומניעת ריח לא נעים וטעמי לוואי.

הטכנולוגיות החדשות ביותר בעולם טיהור המים הומצאו על ידי חברות ישראליות מובילות ומוכרות,   ביניהן טכנולוגיית Maze של תמי4 הנחשבת לפורצת דרך בתחום טיהור המים. הטכנולוגיה מבוססת על חומרים פעילים שתפקידם לספוח מתכות כבדות כמו עופרת וכספית, מזהמים מיקרוביולוגיים וחיידקים וחומרים ייעודיים לטיפול במזהמים מסוכנים כמו הורמונים, אזבסט, שאריות חומרי הדברה ותרופות, ספיחה ונטרול של חומרים סביבתיים ועוד.

טכנולוגיית Maze מבטיחה גם סינון וטיהור מים יעיל מחלודה ואבנית, ומעבר לסינון חול וחלקיקים שונים, הטכנולוגיה החדשה מבטיחה טיהור מושלם של המים, ואתם יכולים לשתות מים נקיים וצלולים ללא מזהמים וחיידקים, ולמעשה הטכנולוגיה פורצת הדרך מבטיחה לכם מים בריאים וטעימים יותר.

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן