מבזקים

כדי למנוע שיתוק המשק: נקבעו הקלות חסרות תקדים במדיניות הבידודים

נפתלי בנט וניצן הורוביץ בגיבוי מומחי משרד הבריאות בישראל הלכו הלילה על מהלך חסר תקדים של הקלות שלא היו מאז פרוץ המגפה, זאת במטרה למנוע את שיתוק המשק. עוד הוחלט על הוצאת מרבית מדינות אירופה ואפריקה מהרשימה האדומה מה שמתיר את הנסיעה אליהן ומהן.

יותר מכך, במשרד הבריאות שוקלים לאפשר למחוסנים שנחשפו למאומת לצאת מבידוד באמצעות בדיקת אנטיגן ולא PCR – כדי להימנע מעומס במתחמי הבדיקות. המשמעות: המחוסנים כלל לא יהיו בבידוד כי הם יקבלו תוצאה תוך 15 דקות

ואלה ההחלטות שכבר התקבלו הלילה: ראש הממשלה נפתלי בנט ובכירי משרד הבריאות החליטו שמחוסנים שנחשפו לנדבק בקורונה יצטרכו לשהות בבידוד רק עד לקבלת תשובה שלילית בבדיקת PCR.

עוד הוחלט להמליץ למחוסנים להימנע במשך עשרה ימים מהגעה למקומות הומי אדם לצורכי פנאי ובילוי, וממגע עם אוכלוסיות בסיכון. לא תהיה אכיפה על ההמלצה הזאת.

ההחלטות נכנסו לתוקף היום, יום רביעי, כשהגדרת מחוסן מתייחסת למי שקיבלו את מלוא מנות החיסון שבאפשרותם לקבל, בהתאם לנסיבות אישיות – כמו החלמה, מצב רפואי ועוד.

בכך בוטל המצב שרק מחוסנים שנחשפו למאומת לאומיקרון צריכים להישאר בבידוד של 14 יום, אולם ההחלטה החדשה לא מבחינה בין הווריאנטים.

עוד הוחלט כי אנשים שאינם מחוסנים או שהחיסון שלהם לא בתוקף ובאו במגע עם נדבק בקורונה יחויבו בבידוד של שבעה ימים, וישוחררו בכפוף לשתי בדיקות שליליות.

ההחלטה להפסיק להבחין בין הווריאנטים התקבלה כיוון שממילא האומיקרון צפוי להפוך בימים הקרובים לווריאנט הדומיננטי בארץ, וההערכות הן ש-90% מהנדבקים יהיו נשאי אומיקרון בתוך פחות משבועיים. בנוסף, הוחלט להפסיק לחייב בידוד של 14 ימים לנחשפים לנדבק באומיקרון בגלל הפגיעה המשמעותית במשק שגורמים הבידודים, וכיוון שבמקביל אין בינתיים זינוק במספר המאושפזים בבתי החולים.

אתמול אובחנו 2,952 בני אדם נדבקים בקורונה, ושיעור הבדיקות החיוביות היה 2.35%. מקדם ההדבקה, המשקף כמה אנשים בממוצע מדביק כל נדבק, עלה ל-1.47.

שר הבריאות ניצן הורוביץ אמר כי במשרד הבריאות בוחנים מחדש גם את מתווה הבידודים לחוזרים מחו"ל חברי הצוות המליצו לממשלה להיערך לביטול ההגבלות על הכניסה והיציאה מישראל.

קבינט הקורונה גם אישר הלילה (רביעי) שינוי בלמידה במערכת החינוך. מעתה תתקיים למידה מקוונת בבתי הספר היסודיים רק בערים אדומות, כשבכיתות ה' ו-ו' אשר התגלה בהן תלמיד מאומת לנגיף הקורונה יעברו ללמוד בלמידה מקוונת או באוויר הפתוח, ובכיתות א'-ד' יעברו ללימוד שכזה ככל הניתן.

בנוסף שונתה רשימת המדינות האדומות שאסור לטוס אליהן כך שמרבית מדינות אירופה ואפריקה הוצאו מהן והפכו כתומות. לעומת זאת הפכה מקסיקו לאדומה.

המדינות שהפכו לכתומות: איטליה, אוגנדה, איי סיישל, אנגולה, אירלנד, אסוואטיני, אריתריאה, בוטסואנה, בורונדי, בורקינה פאסו, בלגיה, בנין, גאנה, גבון, ג'יבוטי, גינאה, גינאה ביסאו, גינאה המשוונית, גמביה, גרמניה, דנמרק, דרום סודן, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, זימבבואה, זמביה, חוף השנהב, טוגו, ליבריה, לסוטו, מאוריטניה, מאורציוס, מאלי, מדגסקר, מוזמביק, מלאווי, מרוקו, נורבגיה, ניז'ר, נמיביה, סאו טומה ופרינסיפה, סומליה, סנגל, סיירה לאון, סנט הלנה (בריטניה), פינלנד, צ'אד, הרפובליקה של קונגו (קונגו בראזוויל), קומורוס, קמרון, קייפ ורדה, קניה, ראוניון (צרפת), רואנדה, הרפובליקה המרכז אפריקנית ושוודיה.

עוד הוחלט כי נוסעים השבים ממדינות אדומות יבצעו בדיקת קורונה וישהו בבידוד ביתי תוך חתימה על הסכמון עד לקבלת תוצאה שלילית, בהתאם לעדכון מדיניות הבידודים החדשה שנקבעה. נוסעים שיסרבו לחתום על ההסכמון ישהו בבידוד במלונית עד לקבלת תוצאת הבדיקה.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן