ה-FBI האמריקני פתח בחקירה רישמית בנוגע לנסיבות הריגתה מירי נשק קל של העיתונאית המזרח ירושלמית שירין אבו עאקלה, שהועסקה על רשת הטלוויזיה הקטארית אל-ג'זירה ונורתה למוות בג'נין בעודה מסקרת פעילות של כוחות הביטחון הישראליים בשטח לשם מעצר מבוקשים פלסטיניים.
ההודעה האמריקנים הדהימה את הממשל הישראלי נעשתה פנייה לשגריר האמריקני ובית הלבן ובתגובה נמסר כי הנשיא ביידן, כמו גם ראשי הממשל לא היו מודעים לפתיחת החקירה.
ארצות הברית מנהלת את החקירה שכן הכתבת החזיקה גם בדרכון אמריקני. בעבר בוצעה חקירה דומה בנוגע לחיסולו של העיתונאי הסעודי שנפל קורבן לתרגיל כיפה אדומה. העיתונאי הסעודי הגולה היה גם אזרח אמריקני הוא הוזמן לראיון לכאורה בקונסוליה הסעודית באיסטנבול שם נרצח, גופתו בוצרה והועלמה.
צוות החקירה האמריקני כבר פנה למשרד המשפטים בנושא והוא צפוי לדרוש לקבל את כל החומרים הרלבנטיים לרבות חומרים שנאספו על ידי צוות החקירה הישראלי שבדק את הפרשה.
שר הביטחון בני גנץ מסר בתגובה: "ההחלטה של משרד המשפטים האמריקני לחקור את מותה המצער של שירין אבו עאקלה היא טעות קשה. צה"ל ביצע חקירה עצמאית ומקצועית, שהוצגה לאמריקנים ששותפו בפרטים. הבהרתי לנציגי האמריקאים שאנו עומדים מאחורי חיילי צה"ל, שלא נשתף פעולה עם אף חקירה חיצונית, ולא נאפשר התערבות בענייניה הפנימיים של ישראל".
משפחתה של אבו עאקלה עודכנה על פתיחת החקירה על ידי גורמים אמריקניים רשמיים.
בספטמבר האחרון אמר גורם צבאי בכיר כי "סבירות גבוהה יותר ששירין נפגעה בשוגג מירי צה"ל ולא מירי של חמוש פלסטיני. עדיין לא ניתן לקבוע זאת בוודאות". הפרקליטה הצבאית הראשית קבעה כי אין חשד לביצוע עבירה פלילית באירוע, ושלא תפתח חקירת מצ"ח בנושא.
ביולי הודיע משרד החוץ האמריקני כי לא ניתן לקבוע מי ירה בעיתונאית והדגיש – אין סיבה להאמין שהירי היה מכוון. ההודעה נמסרה בתום בדיקה בליסטית שעשה מומחה אמריקני במעבדת המשטרה בירושלים, לאחר שהרשות הפלסטינית העבירה לידי האמריקנים את הקליע. בהודעה האמריקנית נכתב כי מומחים בליסטיים קבעו שהקליע ניזוק קשות ולכן אין אפשרות להגיע למסקנה ברורה אם נורה מנשק שהיה בשימוש חיילי צה"ל, כפי שנטען בהאשמות כלפי ישראל