חברת סקאיי שבונה פלטפורמות שיווק בשיתוף פעולה עם חברות ענק כמו גוגל ואמאזון, הודיעה שתמשוך את יתרות המזומנים שלה מהבנקים בארץ ותעביר לחו״ל במחאה על המהפיכה המשפטית של נתניהו.
שווייה של החברה יותר ממיליארד דולר ומחזור מכירותיה כ-150 מיליון דולר בשנה. בהודעה לעובדי החברה נאמר: "על מנת להוריד סיכון – בכוונתנו להוציא בהקדם יתרות מזומנים לחו"ל, כפי שעשו מספר חברות עד כה וכפי שמצופה מאיתנו ע"י הקהילה הבינלאומית".
סקאיי, שאותה ייסדו יזהר-פראטו ואלון שיפר ב-2006 תחת השם קנשו, מספקת לסוחרים כלים לניתוח וביצוע מהלכי פרסום, תוך שימוש באלגוריתם שלטענתה הוא בינה מלאכותית (טענה שבשנים האחרונות הוצמדה כמעט לכל חברת תוכנה, ולכן איבדה לחלוטין את ערכה). במהלך העשור וחצי האחרונים היא גייסה מעל 50 מיליון דולר ב-8 סבבים, ובין לקוחותיה נמנים מייסי'ס, פרוקטר אנד גמבל, קימברלי קלארק, קוקה קולה, LG, וולוו, טויוטה ועוד.
בכך מצטרפת סקאיי למספר גדל והולך של חברות טכנולוגיה והייטק הנוטשות את ישראל בשל תוכניתו של נתניהו להפוך את ישראל לדיקטטורה הנשלטת בידי חונטה ימנית חרדית קיצונית. שלטון כזה יהפוך בהכרח את ישראל למושחתת וריאקציונרית שמשטרה מתקרב לחומייניזם האיראני.
במייל שנשלח לעובדים על ידי המייסד והמנכ"ל, יואב יזהר-פראטו, הוא כתב כי "אנו מכבדים כל דעה, של כל אדם, מכל מגזר – וזו היא היא הסיבה שאנו כה נזעמים על ודואגים מן האופן והמהות של השינויים שקורים במדינת ישראל. אנו מודאגים מאוד מן ההשלכות לחברה (society) והחברה (company) של השינויים המוצעים בכמה וכמה מובנים".
הוא המשיך וכתב כי "שלטון החוק הוא עקרון יסוד בדמוקרטיה, המכפיף את כולם לחוק. במובן הכי בסיסי, משמעותו: על האזרחים, וכן על הממשל, לציית לחוק, ואין מישהו שיכול להציב עצמו מעל החוק. חוקי היסוד במדינת ישראל הם שמעגנים ומגינים על זכויות האדם הבסיסיות, כגון חופש העיסוק וכבוד האדם וחירותו. בית המשפט העליון הוא שאחראי על פרשנותם ויישומם בהתאם למשפט הבינלאומי ומגילת העצמאות. הפרדת הרשויות ושמירת עצמאותם של אלה הם מאבני היסוד של כל חברה דמוקרטית, והם עקרון קריטי לשמירה על האיזון בין הרשויות ולשמירה על זכויות הפרט".
הצילום: מתוך סרט על המפלצת גודזילה שאנשים נמלטים מפניה כדי להציל את נפשותיהם.
עניין מרכזי