מארגני המחאה בירושלים מעודדים מהצלחתם הענקית ומהתגובות האוהדות בעולם המערבי. הלחץ החיצוני על נתניהו גובר אבל בינתיים הוא מתעקש בעיקר כיוון שאין בקיעים בקואליציה ואיש מחבריה אינו קם להרגיע. להיפך. ההסתה רק גוברת בניצוחו של אמסלם.
המוחים אומרים שההפגנות רק יתעצמו ובמקביל בריחת ההון הופכת משמעותית והנזקים נערמים.
בני גנץ אומר היום לאחר הפגישה שקיים עם יאיר לפיד והנשיא הרצוג כי לפי שעה לא מסתמנת פריצת דרך. המצב רק מחמיר.
בני גנץ: "צריך לראות שהתנאים מאפשרים שיח, והבסיס לזה הוא עצירה מוחלטת של תהליך החקיקה. מתקשה לראות את זה קורה. אני חושב שהשעות הקרובות יגידו לנו".
גנץ קרא לנתניהו להורות ללוין על עצירה מוחלטת של החקיקה, ולא התרשם מההודעה כי החוק יעלה להצבעה רק בשבוע הבא: "זה לא בסיס שממנו אפשר לקיים שיח מסודר על מנת להגיע להסכמות. לצערי לא קיבלנו את העניין הזה והדחייה לשבוע הבא, צריך לראות שהיא עצירה מוחלטת וקבועה, כי בעצם, הרי מה ההבדל, אתה בא ואומר אנחנו מדברים בבוקר יום רביעי, אז החל מיום שני נהיה מאויימים מחדש?".
"נתניהו אחראי למה שקורה במדינה, הוא ראש הממשלה", אמר גנץ. "זה שאנשים נמצאים בפרונט המשפטי כמו שיש אנשים שנמצאים בפרונט הכאוס הביטחוני בצורה של בן גביר לא משחרר אותו מאחריות". בתוך כך קרא :להנחות אותם פשוט לעצור את הדברים ולשבת עם אנשים לדבר, נדמה לי שזה לגמרי בתחום היכולות שלו".
עוד התייחס גנץ גם להכשרת המאחזים וההודעה על בנייה של אלפי יחידות דיור ביהודה ושומרון: "אני חושב שהרעש הגדול שעושים סביב העניין הזה עושה רעש על דברים שהם לא חדשים ובסוף יפריע למפעל ההתיישבות. את ההתיישבות צריך לחזק ואנחנו צריכים לעשות את זה באופן שלא הופך אותנו למדינה דו לאומית ומשמר את היחסים עם הפלסטינים".
אמש נפגש הנשיא עם לפיד וגנץ. בסיום סיכם לפיד: "שוחחנו על מתווה הנשיא ועקרונותיו, ועל החשיבות להגיע להסכמות רחבות ולמנוע קרע בעם. הצגתי בפני הנשיא את קווי היסוד עליהם לא נתפשר – בראש ובראשונה עצירת כל תהליך החקיקה".
מוקדם יותר הכריז רוטמן כי אם תהיה הידברות עם המתנגדים לרפורמה המשפטית, הוא יסכים לפשרות. "אהיה מוכן לצמצום עילת הסבירות במתווה סולברג", אמר רוטמן. עם זאת הוא הדגיש: "לא אוותר על הרוב לפוליטיקאים בוועדת לבחירת שופטים או על פסקת ההתגברות ברוב של 61".
עניין מרכזי