מבזקים

גלעד ארדן מתבכיין נגד ״הניו יורק טיימס״ מאוחר מדי

5D09B843-3C01-47D3-8C4B-DE8D4527D151

שגריר ישראל באו״ם גלעד ארדן נטפל לניו יורק טיימס בטענה שהוא יותר מדי מבקר את מדיניותה של ישראל כלפי הפלסטינים.

במכתב ששלח לעורך העיתון, שנחשב בין חמשת העיתונים החשובים והמשפיעים בעולם, מתבכיין ארדן וטוען כי ״אבני היסוד של האתיקה העיתונאית הן האמת, הדיוק והאובייקטיביות – אך כשמדובר בישראל, ה״טיימס״ אינו מרגיש מחויב לאותן אמות מוסר. הדיווחים של הניו יורק טיימס מתארים מציאות מעוותת לחלוטין ולפיה מדינת ישראל היא מפלצת והפלשתינים הם הקורבנות ומעלים את קיומם של ארגוני הטרור והמחבלים. זהו עיוות מוחלט של המציאות. העיתון שלך מסתיר באופן מכוון ושיטתי את האמת מקוראיו״.

עוד ציין ארדן: ״בשל חצאי האמיתות הללו, קהל הקוראים של הניו יורק טיימס אינו מודע לקיומם של ארגוני הטרור הללו, ובוודאי שלא לאיום שהם מהווים על ישראל. הסיקור המוטה של העיתון לא רק מעוות האת האמת, הוא גם מעודד טרור. בימים בהם האנטישמיות והשנאה העמוקה נגד מדינת היהודים נמצאות בעלייה, האחריות מונחת גם על כתפיכם. הנרטיבים המשמיצים של הניו יורק טיימס תורמים באופן פעיל לשנאת היהודים ולמעשה ממלאים תפקיד בסכנה בה נמצאים יהודים בכל רחבי העולם״.

העניין הוא שגלעד ארדן חוזר על טעויות שעשו, עושים ויעשו פוליטיקאים חריפי מוח ממנו. התלונות על עיתונאים אינה עוזרת אלא משיגה את התוצאה ההופכה. במקום להתבכיין כדאי שמקבלי ההחלטות בכל מקום ובכל נושא ייקחו החשבון את ההשלכות המיידיות וגם ארוכות הטווח בדימוי הכללי שמייצרת לעצמה מדינה בהתאם לפעולת מנהיגיה בכל התחומים.

התלונות הישראליות על הגינוי העולמי הגובר והעוינות המתפרצת כלפי ממשלת ישראל על מדיניותה הן פועל יוצא של החלטת נתניהו להשפיל ולרמוס ברגל גסה ובקביעות את אבו מאזן והרשות הפלסטינית בכללה. ממשלת בנט לפיד המשיכה באותו קו באופן כללי והתוצאה היא שישראל ניצבת עתה לדעת מומחי צבא וביטחון על סף אינתיפאדה נוספת רחבת היקף.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן