מבזקים

נחשף מטוס הריגול החדש של חיל האוויר

IMG_8080

התעשייה האווירית מציגה בסלון האווירי בפריז את מטוס הביון החדש של ישראל – "מארס2".

זוהי חשיפה ראשונה של מטוס המשימה החדש של חיל האוויר, שנמצא בשלבי הטמעה מתקדמים בטייסת הנחשון שבמחנה נבטים. ה"אורון" יצטרף לשני מטוסי המשימה הקיימים, העיטם והשביט.

מחיר המטוס מוערך במיליארד דולר. המחיר כולל את רכישת האמריקני מתוצרת גאלפסטרים והוא עובר ההסבות מיוחדות ומכשירי היון שמייצרת, מתקינה ומתחזקת התעשייה האווירית.

היתרון במטוס הביון הזה לעומת הקיימים הוא בקיבולת המידע שנאסף על ידי מאות הסנסורים שלו, "משקל מודיעין" שגדול יותר מפי עשרה מאשר במל"ט אסטרטגי. הקצינים שעל סיפון המטוס מעבירים בזמן אמת מוצר מודיעיני מוגמר. המטוס יפעל בגבהים של 40 עד 50 אלף רגל, ויטפס אליהם תוך 25 דקות. טווחי הטיסה שלו מגיעים אף ליותר מ-1,000 ק"מ, כך שיעילותו תהיה רלוונטית גם למשימות רגישות מול מדינות המעגל השלישי, בהן איראן.

המטוס מיועד למשימות איסוף מודיעין באמצעות מעקב היקפי ברדיוס של אלפי ק"מ עם מצלמות מתקדמות, מכ"מים גדולים, אמצעי האזנה ובעיקר טכנולוגיות AI חדשניות ואלגוריתם לעיבוד מידע עצום בתוך דקות. כל זאת, ליצירת תמונה מודיעינית מדויקת, עדכנית ושידורה המהיר מהתחנה האווירית המאויישת בקציני מודיעין – אל הקרקע.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן