פרופסור פרנקל חזר אתמול מניו יורק כשהוא המום מהתגובות שם: "הסיפור עצוב מאוד. תקופה ארוכה שהגעת לשוק הכספים בארה"ב, ואנשים עמדו בתור כדי לבקש את ה'מרשם'. היו לישראל סיפורי הצלחה אדירים, קרנות התחילו לבנות משקיעים לישראל, והיום הסיפור הפוך לחלוטין. אנחנו מתחילים להיות, לא אגיד מצורעים, אבל לא מעניינים. אנחנו קטנים מדי".
"היה לנו הרי תחום שקוראים לו היי-טק, היהלום שבכתר, שהיה אחראי ללמעלה מ-50% מהייצוא הישראלי ותרם המון לצמיחה. ההיי-טק תרם המון לתגמולי המסים של הממשלה – שדרכה מסרו את השירותים לאזרחים שלנו. מה קורה? התחום הזה מתייבש. יש בריחת מוחות ואני הייתי מאוד מאוד מודאג אילו הייתי הקברניט", הוסיף הפרופ'.
פרופ' פרנקל הסביר מה יקרה אם החקיקה תימשך: "המשכנאות יתייקרו פחות השקעות, הצמיחה שירדה תמשיך לרדת, יווצר גירעון, יוטלו מיסים כל התחזיות אומרות שהמצב לא טוב", דברי פרנקל. אבל לנתניהו זה לא מזיז. משימתו: לבטל את משפטו הפלילי ולהבטיח לעצמו שלטון דיקטטורי חסר הגבלה לעד.
אז מה עושים? פרנקל סבור שעל מנת כדי לבלום את בריחת המוחות ולהביא לרגיעה בחברה על נתניהו להתחייב בפני האומה שלא תהיה שום חקיקה ללא הסכמה כל עוד הוא ראש ממשלה. נקודה. לאחר מכן הוא צריך לטלפן לבית הלבן ולבשר על כך גם לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן. אנחנו באמת על פי פחת. זו בעיה מאוד קשה".
"אמירה כזו של ראש ממשלה יכולה לעצור את הסחף. למדינת ישראל זה יהיה טוב ולתדמית של מדינת ישראל זה יהיה טוב. הכול מתקלקל, הכול נהרס – גם לו וגם למה שרצה להשיג". על הטענה של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי המפלה בכלכלה "נקודתית אני לא חושב שזה שווה התייחסות", דברי הפרופסור פרנקל.