בנות הברית הקרובות ביותר של ישראל מתחילות להכריז בפומבי כי סבלנותן פוקעת. שר החוץ האמריקני הליהקן הזהיר מהשלכות קשות לכניסה לרפיח במתכונת שהיתה בעזה ובחאן יונס ואשר לא הניבה שום תוצאה ממשית זולת סבל לאוכלוסיה האזרחית חסרת האונים.
בפועל, האמריקנים צודקים. שום מטרה טרם הושגה במלחמה הזו הנמשכת זה 7 חודשים. החמאס ממשיך לירות לבאר שבע, אשדוד, שדרות ואשקלון בתי שבא לו. השבויים הישראליים חבויים אי שם ומתים מידי יום, החמאס חזק מתמיד, ישראל חלשה מתמיד ונתניהו מוביל לאבדון.
זה לא הפריע ליואב גלנט לומר ביום הזיכרון את הדברים האלה:
שר הביטחון, יואב גלנט, עונה לאזהרות אנתוני בלינקן מ"השלכות קשות" אם ציכנס ישראל לרפיח בטקס הקראת השמות בהיכל הזיכרון בהר הרצל: ״זו מלחמת אין ברירה, מלחמה שתעצב את חיינו בעשרות השנים הבאות. זו מלחמה שתימשך עד אשר נשיב את חטופינו, נפרק את שלטון החמאס ואת יכולותיו הצבאיות, ונחזיר את השגשוג והיצירה למדינת ישראל ואת החיוך לפניהם של אזרחיה״.
גלנט מדבר אבל הצד השני לא נכנע וכניסה לרפיח לא תיתן שום דבר זולת אולי ביטול הסכם השלום עם מצרים שיגרור קריסת ההסכמים עם ירדן ושאר מדינות ערב המתונות. מישהו מדהיר את ישראל לאבדון. אין מי שיאמר די.
״עניין מרכזי״