אלפי בני אדם נכלאו לשבועיים באוניית הטיולים הענקית והמפוארת. הם אינם מורשים לצאת מתאיהם ומקבלים מזון ממלצרים לבושי חליפות בידוד. באוניה לפחות עשרה תיירים ואזרחים ישראליים. משרד החוץ ערך בירור והודיע כי בינתיים, הישראלים אינם נמנים עם הנוסעים שנדבקו במחלה הקטלנית והמדבקת.
האונייה, ששטה בדגל יפני נעצרה מול חופי הונג קונג לאחר שאותרו בין 3,800 הנוסעים עשרה חולים בקורונה. הם מבודדים. קברניט האונייה קיבל הוראה להתרחק מהחוף וכל הנוסעים ואנשי הצוות מבודדים למשך שבועיים לפחות.
נמסר כי בין הנוסעים מצויים גם עשרה בעלי דרכון ישראלי שעד כה אינם כלולים ב-64 האנשים שאובחנו כנדבקים במחלה.
עדי ראייה מספרים על בידוד בתאים ואיסור לנוע בתוך הספינה כמו גם לבוא במגע עם נוסעים אחרים. במקביל דווח על אוניית טיולים נוספת וקטנה יותר המעוכבת מחוץ לנמל בהונג קונג לאחר שנוסעים לקו בתסמיני קורונה.
בינתיים דווח כי פיתוח החיסון נגד המחלה מתקדם במהירות וההערכה היא שיהיה מוכן להפצה בתוך חודשים ספורים. בישראל הוכנו חדרי אישפוז מבודדים בבית החולים תל השומר למקרה של איבחון חולים בישראל.
עניין מרכזי
מבזקים
- המלכודת של טראמפ לנתניהו בסגנון ״הפוך על הפוך״
- ושוב הדחה צהובה כבר במוקדמות ליגת האלופות
- גם אנטוני לאמב מצטרף להפועל ירושלים
- הפועל תל אביב החתימה את קשר נבחרת בולגריה
- העולם נגד התעקשות נתניהו לא לסיים את מלחמת עזה ומגיב בהודעה על הכרה קרובה במדינה פלסטינית בגבולות 1967
- נשיאי האוניברסיטאות לנתניהו: די להרעיב מיליוני חפים מפשע בעזה
- חברת התעופה הספרדית: הנערים הורדו מהטיסה בגלל הפרות חמורות של תקנות הבטיחות המחייבות בתעופה העולמית