דילוג לתוכן
מבזקים

גדעון סער מכחיש נמרצות את הספין על שובו לליכוד

גדעון סער הפך בשבועות האחרונים סוג של חידה פוליטית. עוד לפני הצטרפות המחנה הממלכתי לקואליציית המלחמה הוא חידש לפתע ומבלי שנימק זאת, את השימוש בשם מפלגתו, תקווה חדשה, המדגישה שאינו בהכרח בכיס של בני גנץ לעד. מן הסתם ההתחזקות האימתנית של גנץ בסקרים הולידה חשש בלב סער שהוא יידחק לשוליים בעת הכנת הרשימה החדשה לבחירות הבאות, מתי שלא יהיו.

סער הפגין עצמאות גם כשהכריז שהוא נשאר בקואליציה עד סיום המלחמה ויהי מה במנותק מהחלטות שיקבלו גנץ ואיזנקוט. על רקע זה צצה השמועה שסער מחפש לחזור לליכוד. סער קרא, שמע וכך הגיב:

״יצאתי מישיבת הקבינט הבטחוני עתה ונודע לי על הפרסום (עליו לא התבקשה גם תגובתי) בדבר הצעה המתגבשת ל״צירופי לליכוד״. הדבר כלל לא עומד על הפרק. את הליכוד עזבתי לפני 3 שנים והקמתי את ״תקווה חדשה״ מתוך הכרה כי נדרש שינוי במדינה. רק מהלך זה איפשר לאחר חצי שנה את הקמת ממשלת השינוי. לא שיניתי את דיעותי והמציאות רק הוכיחה ביתר שאת את צידקתן.

״לממשלת החירום הצטרפתי עם חברי בעקבות המלחמה הקשה והרב-חזיתית שפרצה ב-7 באוקטובר, על יסוד גישה פטריוטית. כשתסתיים המלחמה יגיע זמן התיקון הגדול בחברה הישראלית ובמערכת הפוליטית.״

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם