תואר שני בחינוך מיוחד הוא אחד התארים המבוקשים והאיכותיים שיש בתחום החינוך. אנשי החינוך המתקבלים לתוכנית זוכים ללמידה מתקדמת ואיכותית בדומה לרמת הלימוד התואר ראשון בחינוך מיוחד.
מה הוא בכלל החינוך המיוחד?
החינוך המיוחד מהווה למעשה שיטה של חינוך מתקדמת, שמטרתה לעזור לילדים אשר לוקים בכל מיני לקויות למידה. מדובר אודות שיטה חינוכית שעשויה להינתן בתור תוספת לתוכניות הלימוד הסטנדרטיות, במקום חלקים מסוימים במערכת הרגילה, או במסגרת מיוחדת שנועדה רק לחינוך המיוחד. גופי החינוך המיוחד במדינת ישראל פועלים הן כמערכות עצמאיות והינן כחלק אינטגרלי מן מערכת החינוך הכללית.
השאיפה המניעה של החינוך המיוחד הינה לבצע גישור על הפערים החברתיים, ההשכלתיים, הרגשיים והשיקומיים של ילדים בכל מיני מסגרות החינוך. עסקינן אודות מערכת מיוחדת שהבסיס שלה בא לידי ביטוי בתפיסות חברתיות, אשר עוזרות לילדים בעלי לקויות למידה להשתלב בחברה. כמו למשל, מערכות חינוך מיוחד שעוזרות ללקויי שמיעה ללמוד קריאת שפתיים, הן עשויות לעזור לילדים הללו להשתלב באופן מיטבי בשוק העבודה.
מה הם תנאי הסף של לימודי תואר שני בחינוך מיוחד?
תנאי הסף ללימודי תואר שני בחינוך מיוחד מקורם בתנאים אשר שונים בהתאם למוסד הלימודים האקדמי הנדרש. אבל בדרך כלל, תיתכן קבלה לתוכנית לימודים זאת רק למי שיש באמתחתו תואר ראשון ממוסד אקדמי ידוע ומוכר. התואר הזה עשוי להיות תואר בייעוץ חינוכי, תואר בחינוך מיוחד, תואר במקצועות פרא רפואיים, תואר בחינוך והוראה, או לחלופין תואר בפסיכולוגיה.
בנוסף לכך, מי שמעוניין ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד צריך להיות בעל ותק מוכח של עבודה עם בני נוער בעלי צרכים מיוחדים וכן להיות בעלי תעודה בהוראה. ניתן למצוא כיום כל מיני מוסדות לימוד, אשר מאפשרים את הקבלה של אקדמיים שלא עברו כל הסמכה בחינוך, אבל הם יתבקשו לעמוד בכל מיני קורסים של השלמה במשך הסמסטר הראשון ללימודים שלהם.
למה כדאי ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד?
כל מי שמסיים לימודי תואר שני בחינוך מיוחד, יכול להשפיע על מערכת החינוך מבפנים ולעזור בתהליך השיפור של המצב של רבבות תלמידים ברחבי מדינת ישראל אשר סובלים מלקויות למידה. הלימודים הללו מעניקים לסטודנטים ידע ניכר, אשר מבוסס על המון שנים של מחקר וניסיון בשטח, בנושאים הקשורים לצרכים מיוחדים של ילדים ובני נוער.
לפרטים נוספים על לימודי חינוך- לחץ כאן