מבזקים

לקראת בואו של הסתיו: מדריך לנהיגה בטוחה בגשם

במדינה קיצית כמו שלנו, נדמה לרוב שעונת החורף מגיעה אלינו כמעט תמיד בהפתעה. בין אם זה נכון או לא, קיימת חשיבות רבה בהפיכת הכביש למרחב בטוח לנהיגה בכל עת. אז עם כניסתינו בצעדי ענק לעונת הקרה, לפניכם מדריך מיוחד עם כל הטיפים לנהיגה נכונה ובטוחה בה

יובל בנר

מי שנוטה לחשוב שרק בישראל הופך הגשם את הכבישים לכאוס תעבורתי, טועה כמובן, אך לא יותר מידי. ישראל שייכת למועדון אקסקלוסיבי של מדינות קייציות שנהגיה נוטים שלא להסתדר למדי עם שילוב של מזג אוויר חורפי ונהיגה. באופן טבעי, כמו כל דבר בחיים, ניתן להיערך לעונת הגשמים על-ידי ביצוע כמה פעולות פשוטות ותרגולים, שיחסכו לא מעט כאב ראש ואף יצילו חיים.

הכלל פשוט: עונת החורף מחייבת את הנהגים לגלות ערנות ודריכות גבוהות יותר, לוודא שהרכב אכן תקין וכשיר לנסיעה וכי ביטוח הרכב בתוקף, עם עדיפות לכזה הכולל גם כיסוי של שירותי דרך וגרירה לעת הצורך. אז כיצד תבצעו זאת על הצד הטוב ביותר וממה מומלץ להתחיל? מדריך לנהיגה בטוחה בגשם יוצא לדרך.

מוכן תמיד

קל מאוד שלא להבחין בכך שעברה שנה, שהטסט כבר אינו בתוקף או שפספסתם בטעות טיפול תקופתי לרכב. אז לפני תחילתה של עונת החורף או פעם בשנה, מומלץ לחפש ביטוח רכב מתאים – ובפרט כזה שלא ישאיר אתכם בצד הדרך ללא חילוץ, לבדוק מתי מועד הטיפול הקרוב וחשוב מכל, לוודא שרישיון הרכב בתוקף לתקופה הקרובה. ומה לגבי הרכב עצמו?

בדיקת חורף

טרם תחילת הנסיעה במזג אוויר חורפי, כדאי להעיף מבט על הרכב מכל צדדיו כדי לוודא את תקינותו הכללית. בעבר, הייתה בדיקת חורף הכרחית ולעיתים אף הייתה תנאי לקבלת היתר לנסיעה ברכב. אך כיום המצב השתנה ומלבד היותם של כלי רכב חדשים אמינים ובטוחים בהרבה, פרק הזמן בין הטיפולים בהם הוא ארוך יותר וכתוצאה מכך, יש פחות תשומת לב לבלאי טבעי הנוצר בטווח זמן זה.

לכן, במידה ורכבכם פוגש מוסך אחת לשנה בלבד, כדאי, במקביל לבדיקה הכללית, לבצע בדיקת חורף במוסך מורשה ולשים לב בפרט למצב הצמיגים והבלמים, המגבים, מערכת החשמל, מערכות הבטיחות, איתור נזילות ותקינות מערכת ההיגוי. כל אלו הן מערכות שתקלה בהן פירושה ירידה חדה ברמת הבטיחות שהרכב אמור לספק לכם.

נהיגה בהתאם לתנאי הדרך

הכביש עליו נהגתם בקיץ אינו דומה לזה שעליו תנהגו בזמן סופת גשמים, על אחת כמה וכמה אם מדובר בגשם הראשון. למרות שיפור תשתיות משמעותי שנעשה בשנים האחרונות ברחבי הארץ, לא מומלץ לסמוך על מערכות הניקוז ושלמות הכבישים במזג אוויר קיצוני. אי לכך, חשוב להוריד מהירות לכזאת המאפשרת זמן תגובה ארוך יותר מהרגיל ולצפות לטעויות רבות יותר מצד נהגים עקב מזג האוויר החורפי.

שימוש נכון באורות

מעבר לחובת הדלקת אורות בכל שעות היום, מומלץ גם להכיר את מתגי האורות השונים ופעולתם, עם דגש על אלו של הערפל הקדמיים והאחוריים, אורות מצוקה והאורות הגבוהים. בזמן ערפל כבד מומלץ להשתמש באורות הערפל וגם באורות המצוקה אם יש צורך. עם זאת, חשוב לזכור – במידה ואין צורך בהם, אורות גבוהים אינם מועילים ואף מסנוורים נהגים אחרים בעת ערפל. כמו כן, גם תאורת ערפל אחורית ונסיעה עם אורות מצוקה מפריעות לנהגים אחרים ולכן, חשוב לכבותם בסוף השימוש.

הפשרת אדים

ברכבים חדשים, הפשרת האדים מהשמשה הקדמית נעשית לרוב בעזרת כפתור ייעודי. בהפעלה ידנית לעומת זאת, יש לבצע מספר פעולות: עליכם לכוון את האוויר לשמשה, להכניס אוויר מבחוץ, להפעיל את מדחס המזגן ולהשתמש באוויר קר ככל האפשר כיוון שפעולת הקירור מייבשת את האוויר. באופן זה תימנעו מנסיעה מסוכנת בחדר אדים ללא אפשרות לראות את המתרחש מחוץ לשמשות.

לסיכומו של דבר, נהיגה בתנאי חורף פירושה התחשבות גדולה יותר בתנאי הדרך ובנהגים הסובבים אתכם. כדי למנוע לחץ מיותר, כדאי לצאת לנסיעה מוקדם יותר מהרגיל ולא למהר או במידת האפשר, לוותר עליה לחלוטין. אם בכל זאת אתם חייבים לנהוג במזג אוויר סוער, רצוי להתארגן לכך בהתאם ומראש ובשום אופן לא לעלות על ההגה במידה ואינכם ערניים.

נהיגה נעימה ובטוחה.

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן