דילוג לתוכן
מבזקים

שיא בגיוסי הון לסטראטאפים בעיקר למלחמות סייבר

השנה נשברים שיאים חדשים בנכונות להשקיע בסטארטאפים הישראליים ועוד לפני שתמה השנה מדווחים על גיוסים בשווי של יותר מ-25 מיליארד דולרים..מדובר בזינוק בשיעור של כ-140 אחוזים בהשוואה ל-2020. בארץ פועלות עתה לא פחות מ- 53 חברות ישראליות ששוויין יותר ממיליארד דולר ושאותן מגדירים כיוניקורן. לא מפתיע לגלות כי רוב הגיוסים מיועדים לפיתוח לתעשיות הסייבר, הפינטק ותשתיות המחשוב. על פי דו"ח של ארגון Start-Up Nation Central, ב-11 החודשים הראשונים של שנת 2021 גייסו החברות המקומיות 24.5 מיליארד דולר בסך הכל. מהדו"ח עולה כי בתקופה המדוברת נרשם גידול של 136% בהיקף הגיוסים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אז גייסו החברות הישראליות 10.8 מיליארד דולר.

בשנה הצליחו 74 חברות הייטק לבצע גיוסי ענק של יותר מ-100 מיליון דולר כל אחת  – פי 3.5 מאשתקד. גיוסים אלה מהווים יותר ממחצית מסך גיוסי ההון בשנת 2021 ועומדים על 14.4 מיליארד דולר – צמיחה של 310% בסך הגיוסים לעומת התקרופה המקבילה ב-2020. תתי-התחומים הבולטים ביותר בענף הם הפינטק, תשתיות IT/נתונים ארגוניים וטכנולוגיות אבטחה. בכל אחד מתתי-תחומים אלה הוכפלו סך הגיוסים בשנת 2021 בהשוואה לשנת 2020.

גופי השקעות זרים הבולטים  במיוחד הם: Insight Partners (השתתפו ב-49 סבבים) Entree Capital ,Bessemer Venture Partner, ו-Tiger Global Partners. בעוד שהממוצע העולמי עומד על 71%. נתון זה מהווה גידול גם בבחינת היקף הגיוסים ביחס למדינות כמו ארה"ב (78%), בריטניה (105%) וסינגפור (95%). הדוח שיכלול את השנה במלואה יתפרסם בתחילת 2022.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של דוד עשת
דוד עשת

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם