דילוג לתוכן
מבזקים
יום שלישי, 23 ביוני 2026

ארה״ב דורשת מישראל לקחת אחריות על הריגת הנערה בג׳נין

8BF916F4-8D8A-4DEA-9A76-CE2C2AE1DD2D

ארצות הברית הגיבה בחומרה על הריגתה של הנערה הפלסטינית בת ה-16 בעת פעולת מסתערבי מג״ב בג׳נין. דובר משרד החוץ נד פרייס ציין כי ארה״ב מבינה שצה״ל חוקר את נסיבות האירוע . ״אנו מקווים לראות אחריותיות במקרה זה״ אמר פרייס.

הדובר ציין את הודעתו של ראש הממשלה היוצא לפיד שהביע תנחומיו למשפחה והוסיף כי האירוע קרה בהקשר של הסלמה באלימות בגדה המערבית שארצות הברית מצרה עליה. ״אנו מדגישים את הצורך של שני הצדדים לנקוט צעדים להפסקת ההסלמה במצב. חיוני שהצדדים עצמם ינקוט בצעדים דחופים כדי למנוע אבדן נוסף של חיים״ אמר פרייס.

בפעילות כוחות הביטחון במחנה הפליטים בליל יום ראשון השליכו מחבלים מטענים לעבר הלוחמים, פתחו באש מסיבית, וזרקו מטעני חבלה ובקבוקי תבערה ממוקדים שונים, בין השאר מגגות הבתים. במהלך הפעילות נהרגה מאש מסתערבי מג"ב ג'ונא זכארנה בת ה-16 בזמן שעמדה על גג בניין לצד מחבל שירה לעברם. בהודעת דובר צה"ל נכתב כי הירי בוצע בשוגג.

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם