קבלת פנים צוננת בעולם לממשלת הימין הפונדמנטליסטי החדשה של נתניהו. המכה המשמעותית הראשונה ניחתה מיידית עם השבעת הממשלה כשעצרת האומות המאוחדות החליטה הלילה לאשר את ההצעה הפלסטינית לבקש חוות דעת משפטית מבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בנוגע ל״משמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך״.
הבקשה הפלסטינית אושרה ברוב עצום של 87 מדינות שהצביעו בעדה לעומת רק ארצות הברית ו-24 מדינות נוספות הצביעו נגד ו-53 מדינות נמנעו.
הפלסטינים טוענים כי נוכחות ישראלית בגדה ובמזרח ירושלים אינה חוקית והרשות הפלסטינית מבקשת מבית הדין להמליץ על הצעדים שהאו״ם ומדינות העולם צריכות לנקוט כנגד ישראל בשל הסיפוח המתמשך של השטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים ב-1967. נוכחות ישראל בשטחים מהווים לפי ההצעה שהאו״ם אימת, ״סיפוח״ של השטח.
השגריר הישראלי ארדן מסר לפני ההצבעה: ״ההחלטה הבזויה שצפויה להתקבל היום, היא אות קלון על האו״ם ועל כל מדינה שתתמוך בה. שום גוף בינלאומי לא יכול לקבוע שישראל כובשת בארצה ושנוכחותנו בירושלים או ביהודה ושומרון אינה חוקית. לבית דין שקיבל מנדט מגוף מעוות מוסרית כמו האו״ם אין שום לגיטימציה. הפלסטינים סירבו לכל יוזמות השלום, הם מסיתים יום יום לרצח ותומכים בטרור, ובאו״ם מסייעים להם לפגוע דווקא בישראל. לא ניקח חלק בחרפה ובמופע השקרים הזה״.
המהלך החל לפני כשנה בעצרת הכללית של האו״ם בספטמבר 2021, הודיע אבו מאזן בנאומו שאם ישראל לא תיסוג לקווי 67 בתוך שנה, הפלסטינים יפנו להאג. ההצבעה היום היא למעשה מימוש האולטימטום של אבו מאזן.