מבזקים

מה אפשר לעשות עם רכב יד שניה שלא מצליחים למכור?

המכונית שלכם מעלה אבק ומאבדת מערכה עם כל יום שעובר? יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי לצאת מהסיפור הזה מחייכים

יוני אביב, תוכן שיווקי בשיתוף Carwiz

אי שם בשנות השמונים, נדמה היה שבכל שכונת מגורים איפשהו בישראל איזה מכונית פרטית ישנה ומוזנחת, בשלבים שונים של התפרקות, שפשוט חנתה למשך שנים באותה הנקודה לצידה של המדרכה, כמו אבן שאין לה הופכין. היום, התופעה הזאת נדירה הרבה יותר. הסיבה לכך היא תקנות עירוניות מחמירות יותר, וטיפול יעיל יותר ברכבים שכאילו ננטשו ובינתיים רק מעלים אבק ותופסים חניה.

אבל תופעה אחרת שעדיין רלוונטית לימינו, היא הימצאותם של רכבים פרטיים ישנים, אולי אפילו כאילו שעדיין מתניידים על הכביש ונמצאים בשימוש יומיומי, שבעליהם היו שמחים להיפטר מהם, אבל לא ממש מצליחים. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות. לפעמים מדובר ברכב יד שניה שערכו בשוק לא עולה על אלפי שקלים בודדים, מה שאוטומטית עשוי להכניס אותו לקטגוריה של "במחיר הזה, לא שווה לי בכלל למכור". לפעמים עצם המחשבה על כניסה לשוק המשומשות עם רכב ישן, כולל ההתעסקות המתישה עם קונים שונים ומשונים, תגרום להם לדחות עוד ועוד את הקץ.

חשוב לציין, בעידן הנוכחי שבו מאות אלפי רכבים חדשים נמכרים בישראל בכל שנת מודל, ביחד עם הרכבים שנפלטים באופן קבוע מציי הרכב של חברות הליסינג או מקומות העבודה, מצבם של רכבים ישנים יד שניה רק הופך להיות מאתגר יותר. אז מה בכל זאת אפשר לעשות עם רכב יד שניה שלא מצליחים למכור? ובכן, עדיין יש מס' אפשרויות.

העברה לבן משפחה

בהנחה שאנחנו מדברים כאן על רכב ישן, אבל כזה שעדיין תקין ולא סובל משום בעיות או תקלות המורידות את רמת הבטיחות שלו – יכול להיות שיהיה מי שיכול ליהנות ממנו. נהגים צעירים או חדשים יחסית ישמחו ברוב המקרים "להתגלח" על מכונית משלהם, משומשת וחבוטה ככל שתהיה, ולהתנייד איתה באופן עצמאי.

החלפה בטרייד אין

אולי האופציה הטובה ביותר, במידה והיא רלוונטית עבורכם. כמעט כל יבואני הרכב בישראל, ובוודאי סוכנויות רכב עצמאיות לרכבים מיד שניה , מאפשרים כיום לבצע עסקאות טרייד אין. כלומר, לקחת מכם את הרכב הישן שלכם, ולקזז את מחירו מהמחיר של הרכב שתקנו אצלם. לאפשרות הזאת יש יתרונות ברורים. בעל הרכב הישן נפטר ממנו בקלות ומבלי להידרש לג'ונגל של הרכבים המשומשים בישראל. גם ההתחדשות ברכב חדש שמתבצעת באותו המקום והזמן, מוסיפה מימד של נוחות ויעילות. יש גם חסרונות: הרכב הישן יתומחר כנראה נמוך יותר ממחיר השוק האמיתי שלו והפתרון הזה רלוונטי רק עבור מי שמעוניין לרכוש רכב חדש ולא רק להיפטר מהישן.

 

גריטת הרכב

במסגרת הניסיון של הרשויות בישראל להוריד מהכביש רכבים ישנים שלא מתקדמים מבחינה בטיחותית מפאת גילם, המדינה מאפשרת גם את הפיתרון של גריטת הרכב. כלומר, למעשה הפיכתו לסוג של קופסת שימורים גדולה. כדי שזה יקרה הרכב הישן אמור לעמוד בכמה פרמטרים. הוא יצטרך להיות רכב פרטי בן 20 שנה או יותר, שעדיין נוסע (כלומר, לא פסל עם גלגלים), וביצע מבחן רישוי שנתי (טסט). למעשה, בעל הרכב יצטרך להציג מסמכים המוכיחים שרישוי הרכב היה בתוקף לאורך כל התקופה שבין הטסט האחרון לזה שקדם לו.

 

מכירת הרכב לפירוק

כן, גם רכבים ישנים ומושבתים, גרוטאות של ממש, יכולים עדיין להיות בעלי ערך מסוים עבור מי שקונה רכבים לפירוק. הרציונל פה הוא שניתן להשתמש בחלקים וחלפים שונים של הרכב הישן לטובת רכבים חדשים יותר, ואנחנו מדברים כאן גם על חלקים מפח, פלסטיק, גומי, ובעצם כל חלק ברכב שעדיין תקין ושמיש. בהקשר הזה רק נבהיר שעל בעל הרכב לעדכן במשרד הרישוי על כוונותיו כדי לבטל למעשה את רישיון הרכב ואת הבעלות שלו עליו. בנוסף, מומלץ מראש לבצע סקר שוק קצר בין כמה מפרקים, לקבל הצעות מחיר שונות ולהיסגר על הפרטים הלוגיסטיים. למשל, בהנחה שהרכב מושבת, על מי תוטל עלות הגרירה שלו וכד'.

 

לסיכום

גם בעלי רכבים ישנים או זולים מאוד, עדיין יכולים להיפטר מרכבם בצורה די יעילה. לפעמים התמורה תסתכם באלפי שקלים בודדים או אפילו פחות, אבל ברבים מהמקרים ניתן יהיה לחסוך לא מעט כאבי ראש. שלא לדבר על האפשרות להיפטר מרכב שרק צובר הוצאות (חניה, טסט, תיקונים, טיפולים ועוד). והכי חשוב: רכב ישן שירד מהכביש יכול לפנות את מקומו לרכב חדש, מתקדם ובעיקר בטוח יותר. מזה כבר כולנו מרוויחים. סעו בזהירות.

* הכתבה כוללת תוכן שיווקי מטעם קארוויז שהינו מותג של מימון ישיר. אין בפרסום המידע משום המלצה או מתן ייעוץ, והמידע אינו מחליף היוועצות באנשי המקצוע הרלבנטיים. קבלת החלטה כלשהי על סמך האמור לעיל היא על אחריות הגולש בלבד. מספר רישיון 54414.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן